A3 Haber

İbrahim Tatlıses: Erdoğan halk adamı olduğu için başımın üstünde taşıyorum

İbrahim Tatlıses: Erdoğan halk adamı olduğu için başımın üstünde taşıyorum

İbrahim Tatlıses: Erdoğan halk adamı olduğu için başımın üstünde taşıyorum
Aralık 04
21:27 2022

Urfa’da, İbrahim Tatlıses ile birlikte gençlik buluşmasına katılan Erdoğan, “Artık bir ayağımızı ülkemize ve değerlerimize sabitleyip, diğeriyle tüm dünyayı kuşatacağımız bir dönemdeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Urfa’nın Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşmaları” programına katıldı.

Gençlerle buluşmaya İbrahim Tatlıses ile birlikte giden Erdoğan, programın açılışında çalınan “Gülüm Benim” şarkısına da eşlik etti. Burada konuşan Erdoğan, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin, dünyaya, ülkemize, bize, kendi hayatlarına bakışlarındaki derin vukufiyeti görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Şu ana kadar yaptığımız tüm toplu açılışlar ve mitinglerde Şanlıurfa pik yaptı. Son aldığımız resmi rakam 120 bin. Tabii yollardaki karşılamaları buna katmıyorum, sadece meydanı konuşuyorum. Her ne kadar birileri, gençlerimize kendi zihin dünyalarında ‘çantada keklik’ gibi bakıyor olsa da bizim tespitlerimiz hiç de öyle olmadığına işaret ediyor. Kusura bakmayın çantada keklik yok, çanta dolu. Bugün Dünya Engelliler Günü… ‘Engelli’ diyerek, zihin dünyaları engellerle dolu olanları birbirine karıştırmayın. Birilerinin zihin dünyaları engelli. Bizim engelli kardeşlerimizin zihin dünyaları sapasağlam.
  • Türkiye’de gençlik teşkilatını, partisinin angarya işlerini yaptıracak bir araç değil de politikalarının merkezine yerleştirmiş ilk parti biziz. Biz ne sağdayız ne solda, biz siyasetin merkezindeyiz.”
  • Şu anda Türkiye siyasetinde bu kardeşinizin, ağabeyinizin dışında gençlik kollarından yetişerek gelmiş bir lider yok. 18-20 yaşımdan itibaren gençlik teşkilatlarında yetişmiş, oralardan gelmiş bir siyasetçiyim. Diğerleri öyle değil. Diğerlerinin çoğu gökten zembille indiler. Bizim durumumuz öyle değil.
  • Artık ödediğimiz bedellerin, çektiğimiz acıların, yaptığımız fedakarlıkların, döktüğümüz alın terlerinin karşılığını alma vakti gelmiştir. Bunu sizlerle alacağız. Hazreti Mevlana’nın o pergel metaforuna uygun şekilde, bir ayağımızı ülkemize ve değerlerimize sabitleyip, diğeriyle tüm dünyayı kuşatacağımız bir dönemdeyiz. Artık dünyaya şöyle bakacağız, biz dünyaya değil, dünya Türkiye’ye baksın. Bunu, sizlerle beraber başaracağız.
  • Gençlerimizin bilgisi, donanımı, öz güveni Türkiye Yüzyılının en büyük teminatıdır. Hamasetle, demagojiyle, yalanla, çarpıtmayla yönlendirilemeyecek bu gençliğin azim ve cesaretinden aldığımız güçle nereye hazırlanıyoruz? 2023’e. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız eser ve hizmetleri anlatırken sadece hakikat penceresinin önüne çekilmeye çalışılan perdeleri açıyoruz. Göreve geldik, Türkiye’de 76 üniversite vardı ama şimdi 81 ilimizde 208 üniversitemiz var.

Tatlıses: Bu seçimde sakın bizi yalnız bırakmayın

Bu sırada “Oxford vardı da biz mi gitmedik?” esprisiyle gülüşmelere neden olan İbrahim Tatlıses de “Bu saatten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu” söyledi.

Cezaevindeyken ziyaret ettiği Erdoğan’ın “İbrahim Bey, ben belediye başkanı oldum sadece İstanbul’a hizmet verebilirim, benim niyetim bu değil. Benim niyetim Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet vermek” dediğini aktaran Tatlıses, “Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu, sonra da başkan oldu. Ne oldu başkan yapmazdınız? Sayın Cumhurbaşkanımız halk adamıdır, halk insanıdır. Halk adamı olduğu için başımın üstünde taşıyorum” şeklinde konuştu.

Urfa’nın Erdoğan’ı çok sevip saydığını vurgulayan Tatlıses, Şanlıurfalılara, “Bu seçimde sakın bizi yalnız bırakmayın” diye seslendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER