A3 Haber

Mecliste yumruklu kavga: İYİ Parti, AKP’li Işık hakkında suç duyurusunda bulunacak

Mecliste yumruklu kavga: İYİ Parti, AKP’li Işık hakkında suç duyurusunda bulunacak

Mecliste yumruklu kavga: İYİ Parti, AKP’li Işık hakkında suç duyurusunda bulunacak
Aralık 06
18:31 2022

İYİ Parti, Meclis Genel Kurulu’nda İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldıran AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında çıkan arbedede AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. Kalp rahatsızlığı bulunan Örs hastaneye kaldırıldı. Kalbinde pil bulunan Örs’ün kalp ritmi elektroşokla düzene sokuldu. Örs, tedbir amaçlı uyutulurken, hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi.

“Ağır cezalık bir suç”

Diken’den Altan Sancar’a konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Kendisinin kalp hastası olduğu ve daha önce kalp krizi geçirdiği de herkes tarafından bilinmektedir. Bu durumda suç duyurusunda bulunmayı değerlendiriyoruz ki olacaktır. Zira burada ağır cezalık bir suç vardır.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, şöyle konuştu:

  • Işık’ın yaptığı ağır cezalık bir suçüstü halidir. Bilerek yapılmış bir şeydir. Uzaklardan gelerek, doğrudan Hüseyin beye saldırmıştır. Kendisinin kalp hastası olduğu ve daha önce kalp krizi geçirdiği de herkes tarafından bilinmektedir. Bu durumda suç duyurusunda bulunmayı değerlendiriyoruz ki olacaktır. Zira burada ağır cezalık bir suç vardır.

Usta’nın işaret ettiği anayasanın 83’üncü maddesine göre, “ağır cezayı gerektiren suçüstü” halinde milletvekillerinin dokunulmazlıkları yargılanmalarının önünde bir engel oluşturmuyor.

“Özür dilemeyeceğim”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık ise, “Zaman zaman Gene Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar” ifadesini kullandı. Işık, Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını savundu.

Böyle bir olayın yaşanmasının kendisinin de istemediğini söyleyen AKP’li Işık, “Zaman zaman Gene Kurul’da böyle şeyler olur” diyerek kendini savundu. Işık, kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapmayacağını AKP grubu “lüzum görürse” açıklama yapılacağını söyledi.

Kavuncu: Sağlığı iyi

Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi veren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Milletvekilimize Ak Parti vekili tarafından bizleri de üzen çok kabaca bir saldırı gerçekleşti. Allah’a şükür sayın Örs’ün sağlığı iyi. Şu anda müşahede altında. Vekillerimizin çoğu Meclis’te” dedi.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER