A3 Haber

85 yaş üstü hastalara tek hekim uygulaması

85 yaş üstü hastalara tek hekim uygulaması

85 yaş üstü hastalara tek hekim uygulaması
Aralık 11
07:22 2022

Sağlık Bakanı Koca, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Koca, 85 yaşından büyük hastalara tek hekim uygulamasını devreye sokacaklarını söyledi. Koca, 85 bin sağlık personelinin 42 bin 500’ünün atamasını şimdi yapacaklarını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Eczanelerde ilaç bulunmadığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Koca, “Sorunun farkındayız ve çözümümüz var. Müsterih olunuz. Hastalarımızı biilaç bırakmayız. Sorunu en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

85 yaş üstü hastalara tek hekim uygulamasının başlayacağını duyuran Koca, sağlık personeli atamasına ilişkin yaptığı açıklamasında “Alımını ilan ettiğimiz 85 bin sağlık personelin 42 bin 500’ünün atamasını şimdi yapıyoruz” diye konuştu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

  • Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkar etmek gibi bir düşüncem yok. Ancak gerek ilaç etken maddelerinin tedariki ile ilgili küresel arz sorunu gerekse kur farkı kaynaklı fiyatlama problemi var. Bir başka sorun da kur güncellemesinin dönemsel olarak yılda bir kez şubat ayında gerçekleşmesidir. Bu tarih yaklaştıkça üretim ve stok sorunları baş göstermektedir. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var. Müsterih olunuz. Hastalarımızı biilaç bırakmayız. Sorunu en kısa sürede çözeceğiz. İlaç soran bulacak, sorun arayan bulamayacak. Yarını kaçırmak istemiyorsak üretime, teknolojiye, bilgiye değer vermeliyiz.

85 yaş üstüne tek hekim uygulaması

  • 85 yaşından büyüklerimizin her birini bir hekim arkadaşımıza emanet etmek istiyoruz. Yeni düzenlememizle, büyüklerimiz artık sağlık hizmetini alırken tek bir hekim tarafından yakından takip edilip yönlendirilecekler. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık, yakında ilan edeceğiz.

Sağlık personeli ataması

  • Alımını ilan ettiğimiz 85 bin sağlık personelin 42 bin 500’ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız. Yeni personelin 32 bini polikliniklerimizde hizmet verecek olan tıbbi sekreterlerden oluşuyor. Bu sayede hekimlerimizin iş yükünü azaltıp verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hekim istihdamında zorlanılan yerler için ihdas edilen 27 bin sözleşmeli hekimle yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak.

SMA’lı hastalar

  • Dünyada hem evlilik öncesi hem yeni doğan SMA taraması yapan tek ülkeyiz. Bin kişiye taşıyıcılık testi, 635 bin bebeğe SMA taraması yapıldı. Tespit ettiklerimizin tedavisine erkenden başlıyoruz. Gen tedavisi yeni bir uygulama. Bilimsel çalışmalarını takip ediyoruz. Bilim Kurulun tavsiye ederse bu tedaviyi de sisteme dahil edeceğiz ancak aileleri kimsenin istismar etmesine izin vermeyiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER