A3 Haber

AKP-MHP kulislerinde seçim için iki tarih konuşuluyor: 30 Nisan ya da 14 Mayıs

AKP-MHP kulislerinde seçim için iki tarih konuşuluyor: 30 Nisan ya da 14 Mayıs

AKP-MHP kulislerinde seçim için iki tarih konuşuluyor: 30 Nisan ya da 14 Mayıs
Aralık 18
14:14 2022

Kulislerde “erken” seçimin tarihi konululuyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP ve MHP’nin erken seçim için kararlı olduğunu kaydetti. AKP’nin seçim işleriyle ilgili yetkilisine göre seçimler 30 Nisan veya 14 Mayıs’ta yapılabilir.

Seçimin zamanından önce yapılması konusunda AKP ve MHP’de bir kararsızlığın kalmadığını söyleyen Habertürk yazarı Muhrrem Sarıkaya, Meclis’te muhalefet destek vermese de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla erken seçime gidileceğini yazdı.

AKP’nin geçirmek istediği anayasa teklifinin göz önünde bulundurulan Sarıkaya, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in teklifi Şubat sonuna doğru TBMM’den geçirmeyi hedeflediklerini açıkladığını hatırlattı.

Sarıkaya, “Şubat sonunda geçer ve referandum ile sonuçlanırsa, nisan sonunda sandığın kurulması gerekiyor” diye de ekledi.

Seçim tarihi

AKP’nin konuyla ilgili etkin isimlerinden biriyle görüştüğünü kaydeden Sarıkaya, şöyle devam etti: “14 Mayıs tarihi için beklentinin yüksek olduğunu ve ikinci turu da düşünerek ilk sandığı 30 Nisan olarak da planladıklarını belirtti.”

Sarıkaya’ya göre yetkili şunları kaydetti: “Her ikisine göre tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu da bu konuda hazır. Eğer 30 Nisan olursa, ki planımız o yönde seçim takvimini 6 Mart’ta başlatırız, 55 günde tamamlanır. Eğer 14 Mayıs’ta ilk turu planlarsak da 20 Mart tarihi seçimin başlangıcı olur; bu durumda da 56 günde seçime gidilir…”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER