A3 Haber

İçişleri Bakanlığı’nın İBB raporu savcılığa teslim edildi

İçişleri Bakanlığı’nın İBB raporu savcılığa teslim edildi

İçişleri Bakanlığı’nın İBB raporu savcılığa teslim edildi
Aralık 22
10:18 2022

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle (İBB) ilgili tevdi raporu savcılığa teslim edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alımlarla ilgili incelemesini tamamlayarak raporu teslim ettiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir” denildi.

Raporun, İstanbul başsavcılığı memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiği bildirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konuyla ilgili iddialar hakkında şunları söylemişti: “Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenecek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak.”

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını da aktaran Ongun, “İmamoğlu’nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER