A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan İBB’ye yönelik “terör” soruşturmasına Süleyman Soylu göndermeli yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan İBB’ye yönelik “terör” soruşturmasına Süleyman Soylu göndermeli yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan İBB’ye yönelik “terör” soruşturmasına Süleyman Soylu göndermeli yanıt
Aralık 22
20:40 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB’ye yönelik terör soruşturmasına ilişkin Süleyman Soylu göndermeli açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na terör soruşturması açanlar terör görmek istiyorsa, fotoromanlara bakabilirler. Orada her türlü pisliği bolca bulacaklar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ‘terör’ soruşturmasına ilişkin yeni açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na terör soruşturması açanlar terör görmek istiyorsa, kara para terörüne, İstanbul’da birbirini öldüren uluslararası mafyalara, sokakları saran meth terörüne, fotoromanlara bakabilirler. Orada her türlü pisliği bolca bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı, “İBB’ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu” öner sürmüş, konunun soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, karara tepki gösterek, “Uydurma bir terör soruşturmasının savcılığa başvurma hali. Birkaç gün önce malum bakan çıkıp ‘Şöyle olursa görevden almam, bu hallerde görevden alırım’ diyor. Bu ne kibir, bu ne aymazlık” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER