A3 Haber

Ekrem İmamoğlu: Kayyum atamak istiyorlar

Ekrem İmamoğlu: Kayyum atamak istiyorlar

Ekrem İmamoğlu: Kayyum atamak istiyorlar
Aralık 24
12:06 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının bir araya geldiği Konya’daki toplantıda konuştu.

İmamoğlu, “Şimdi İBB’de hem de pek çok CHP belediyesine, Millet İttifakı belediyesine kayyum atama senaryosunu ortaya koyma gayreti içerisindeler” ifadesini kullandı.

İBB’ye, CHP ve millet ittifakı tarafından yönetilen diğer belediyelere kayyum atama senaryolarının gündemde olduğuna dikkat çeken İmamoğlu “Ülkeyi götürmeye çalıştıkları karanlık bir dönem, despotik bir rejim uygulaması süreci…. Milletimizle el ele vererek bu hadsiz kararları da yırtıp atmayı iyi biliyoruz ” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

  • Bugün hepimizin yaşadığı zorluğun zor süreçlerin sebebinin altında yatan bir gerçeği daha ifade etmek gerekir. Bana göre Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı birlikteliği, en başarılı yerel yönetim anlayışını ve milletini kucaklayan, milletine hizmet üretme dışında hiçbir emeli olmayan 11 büyükşehir belediye başkanının bulunduğu bu masa onun için bu hukuksuz süreci yaşamakta ve ne yazık ki yaşayacak diye de gözüküyor.
  • Bugün bize yapılan saldırılar, müdahaleler, işlerimizin engellenmesi ve bize hükümet tarafından gösterilen tavır kesinlikle ve kesinlikle yeni başlamamıştır. 2019 yılında milletimizin bizlere göstermiş olduğu teveccüh itibariyle aslında hükümet düğmeye basmıştır. Bana getirilen son süreçteki siyasi yasak ve hapis cezasına belediyelerimize açılan terör ve bir takım sair soruşturmalara dönük sürecin temeli bugün değil. Adım adım el yükselterek devletin tüm enstrümanlarıyla üstümüze geldiği gibi gerçek. 
  • Peki şimdi duracaklar mı? Durmayacaklar. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hem de pek çok Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi’ne de Millet İttifakı Belediyesi’ne kayyum atama senaryosunu ortaya koyma gayreti içerisindeler. Ülkede muhalefet tarafından yönetilen hiçbir alanı bırakmak niyetinde değiller. Bu kadar gözleri dönmüş bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.
  • Yani mesele öyle sadece benden ibaret değil aslında. Ülkeyi götürmek istedikleri ve götürmeye çalıştıkları karanlık bir dönem. Despotik bir rejim uygulaması süreci. Bugün bunun karşısında tüm muhalefetin birlik içerisinde kararlı, cesur bir duruş sergileme zamanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda özellikle İstanbul’da yaşanan dava sonucu günü ve sonrasında başta Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere 6’lı Masa’nın tüm liderlerine ve onun dışında bütün muhalefet liderlerine ki beni hemen hemen hepsi aradı. Ve bu anlamda yanlarımızda olduklarını dile getirdiler. Her birine teşekkür ediyoruz.
  • Bu sorumlulukla ve bu ciddiyetle de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yolda hep birlikte neler yaptığımızı vatandaşlarımız çok iyi biliyorlar. Demokrasi ve özgürlük mücadelesini de hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz. Omuz omuza vereceğiz ve yargı yoluyla siyasal mühendislik çabalarını da hep birlikte boşa çıkartmakta kararlıyız. Milletimizle el ele vererek bu hadsiz kararları yırtıp atmayı da atmayı iyi biliyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER