A3 Haber

Erdoğan’ın ödül verdiği Şenalp’in, kamudan 10 yılda 114 milyonluk 19 ihale aldığı ortaya çıktı

Erdoğan’ın ödül verdiği Şenalp’in, kamudan 10 yılda 114 milyonluk 19 ihale aldığı ortaya çıktı

Erdoğan’ın ödül verdiği Şenalp’in, kamudan 10 yılda 114 milyonluk 19 ihale aldığı ortaya çıktı
Aralık 25
10:55 2022

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde birkaç gün önce kendisine ödül verilen Muharrem Hilmi Şenalp’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı olduğu ve kamudan son 10 yılda 114 milyon lira değerinde 19 ihale aldığı ortaya çıktı.

BirGün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dağtğılan Kültü ve Sanat Büyük Ödülleri’nden birine layık görülen Muharrem Hilmi Şenalp’in Erdoğan’ın yakın arkadaşı olduğu anlaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni 21 Aralık’ta Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenmişt. Törende mimarlık alanında, Erdoğan’ınyakın arkadaşı mimar Muharrem Hilmi Şenalp’e ödül verilmişti.

Şenalp, kamudan aldığı milyonlarca liralık ihalelerle sık sık gündem oluyor. Son olarak kapıları yenen, duvarları tahrip edilen Ayasofya’nın milyonlarca liralık restorasyon ihalesini aldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 30 Aralık 2021 tarihinde Ayasofya’nın restorasyonu için düzenlediği ihale, Şenalp’in sahibi olduğu Hassa Mimarlık ile Iras Yapı ve Adamak Restorasyon isimli üç şirketin kurduğu iş ortaklığına tam 23 milyon 51 bin TL’ye verildi. Şirketlerden restorasyonu 2024 yılının Ocak ayına kadar tamamlamaları istendi.

Şenalp, Boğaziçi Köprüsü’nün çıkışında inşa edilen “Şehitler Abidesi”nin de mimarı. Hassa Mimarlık; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami ve Kültür Merkezi, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin master planı ve konsept tasarımı, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri, Ataşehir Mimar Sinan Camisi, Eyüp Sultan Türbesi restorasyonun da aralarında bulunduğu bir çok projeye imza attı. Erdoğan’ın yakın arkadaşı Şenalp’in Hassa Mimarlık isimli şirketi kamu kurumlarından milyonlarca liralık ihaleler aldı. Şirket, 2011 ile 2021 yılları arasında kamu kurumlarından tam 19 ayrı ihale aldı. İhalelerin toplam bedeli ise 114 milyon TL.

AKP döneminde İBB’den 11 ihale aldı

Şirket en fazla ihaleyi de AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldı. Şirket, İBB’den tam 11 ihale alırken Boğaziçi Üniversitesi’nden iki ve Marmara Üniversitesi’nden iki ihale aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER