A3 Haber

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti
Aralık 26
12:52 2022

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiğini açıkladı. Yücel yaklaşık beş yıldır il başkanlığı görevini sürdürüyordu.

CHP Genel Merkezi’nin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin istifası için 5-26 Aralık arasını işaret etmişti. Bu genelgenin ardından parti kulislerinde en çok konuşulan konulardan biri CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa edip etmeyeceği olmuştu. Yücel, bugün istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Yücel, Türkiye’nin 20 yıldır baskıyla, takiyyeyle, liyakatsiz kadrolarla yönetildiğini savunarak, “Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak beş yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim” dedi.

Siyaseti hiçbir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadığını dile getiren Yücel, “Her zaman ülkemin ve partimin yüksek yararını gözettim, bu doğrultuda sorumluluk ve inisiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedim” diye konuştu.

Soyer: “Nöbet yerleri değişse de yoldaşlık bitmez”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben değerli başkanımıza teşekkür ediyorum ve iyi yolculuklar diliyorum. Bahsettiği dava hakikaten hepimizin davası. Biz bu davanın birer neferleriyiz. Ne bu dava? Ekmek, özgürlük, adalet, cumhuriyet, demokrasi davası. Biz o davanın bekçileri ve bekçileriyiz. Nöbet yerleri değişiyor, çünkü hiçbir nöbet sonsuza kadar sürmez. Bizim yoldaşlığımız hiçbir zaman bitmeyecek. Makamlar mevkiler değişse de davamız devam edecek. Ben başarılar diliyorum, yolumuz hiç. Ayrılmayacak sadece yeni bir nöbet yeri” dedi.

Yücel’in adaylık duyurusu toplantısında kimler katıldı?

Basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Eski Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve ilçe başkanları katıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER