A3 Haber

Eğitim Sen İzmir: Kaynaklar öğretmen atamalarına ayrılsaydı Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı

Eğitim Sen İzmir: Kaynaklar öğretmen atamalarına ayrılsaydı Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı

Eğitim Sen İzmir: Kaynaklar öğretmen atamalarına ayrılsaydı Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı
Aralık 27
18:52 2022

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, 26 yaşındaki sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Cihan Aslan’ın ataması yapılmadığı için intihara sürüklemesine tepki gösterdi. Çetin, “Halka ait kaynaklar öğretmen atamaları için ayrılsaydı şu anda meslektaşımız Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı” dedi.

BirGün Ege’nin haberine göre, Yıllardır ataması yapılmayan ve bir firmada kurye olarak çalışan 26 yaşındaki sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Cihan Aslan, üniversitede okuyan kardeşine destek olmak için geldiği İzmir’de yaşamına son verdi.

Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, öğretmenin intihara sürüklenmesine tepki gösterdi. Çetin yaptığı yazılı açıklamada, “Yüz binlerce öğrencimiz öğretmenlerine, meslektaşlarımız öğrencilerine kavuşmayı beklerken siyasi iktidarın tercihi sonucu öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılmayan kaynaklar özel okul sahiplerine, tarikatlara, cemaatlere aktarıldı. Halka ait kaynaklar, halka ait bütçe öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılsaydı şu anda meslektaşımız Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı” dedi.

Çetin, “MEB başta olmak üzere siyasi iktidarın öğretmen atamaları ile izlediği politika öğretmen alım sayılarının belirlenmesinden, öğretmen alım biçimine, istihdam şekline kadar hem atama bekleyen arkadaşlarımızın mesleki hakları hem de öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı ve memleketimizin geleceği açısından ciddi bir soruna dönüşmüş durumdadır. En temel haklar olan eğitim ve sağlık hakkından ‘bütçe yetersizliği’ gerekçesiyle sınırlamaya gidilmesinin sonuçları memleketin tamamını, ortak geleceğimizi olumsuz etkilediği bir gerçekliktir” diye konuştu.

Öğretmen atama sayılarının yetersizliğinin yanı sıra öğretmenlerin alım biçimi de umutsuzluğu artırdığını vurgulayan Çetin, şunları söyledi: “Öğretmen alım şekli aynı zamanda yaşadığımız dönemin ruhunu da yansıtmaktadır. Yeterli öğretmen atamasının yapılmadığı her gün öğrencilerimizin gelecek umudunu, öğretmen arkadaşlarımızın hayallerini, yaşamlarını kaybediyoruz. Ataması yapılmadığı için meslektaşlarımızı ya başka işlerde çalışırken iş cinayetlerinde, ya da mesleğine, geleceğine dair hiçbir umudu kalmadığı anda intiharlarla kaybediyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen arkadaşlarımızın mesleki hakları ve memleketimizin geleceği açısından gereksinimleri gerekli öğretmen atamaları bir an önce gerçekleştirilmelidir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER