A3 Haber

Bornova’daki vinç faciasında ölen altı işçiden beşinin kimliği tespit edildi

Bornova’daki vinç faciasında ölen altı işçiden beşinin kimliği tespit edildi

Bornova’daki vinç faciasında ölen altı işçiden beşinin kimliği tespit edildi
Aralık 31
13:23 2022

İzmir’de Viven Tower inşaatında devrilen vinç işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerin kimlikleri saatler sonra belli oldu. Kenan Sarı yara almadan kurtulurken, ağabeyi Yıldırım Sarı ise enkaz altından 10 saat sonra çıkarıldı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi’nde meydana geldi. Bir otel inşaatında yükseltilmek istenen vinç, bilinmeyen nedenle yapıya doğru devrildi. Bu sırada vincin arka ağırlığı, şantiyede işçilerin yatakhane olarak kullandığı konteynerin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk etapta 4 işçinin cesedine ulaşılırken, yaralanan iki işçi ise ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kayıp olan 2 işçinse enkazda arama kurtarma çalışması başlatıldı. Enkazın kaldırılması için olay yerine ilave vinç getirildi. AFAD ve itfaiye ekipleri, koordineli çalışma başlattı.

Bu arada, inşaatta çalışan işçilerin, yatakhane olarak kullandıkları konteynerlerin inşaat alanının yakınında bulunmasının güvenliği olmadığını, düşebilecek herhangi bir parçanın can güvenliğini tehdit edebileceğini belirterek başka bir yere taşınmasını talep ettikleri ileri sürüldü.

Kazada yaşamını yitiren işçilerden Yıldırım Sarı’nın aynı inşaatta kardeşi Kenan Sarı ile birlikte çalıştığı belirtildi. Olay sırasında Kenan Sarı’nın ağabeyi Yıldırım Sarı ile birlikte konteynerde olduğu, vinçin arka ağırlığının ağabeyinin kaldığı tarafa düştüğü ifade edildi. Kenan Sarı yara almazken, ağabeyi Yıldırım Sarı’nın ise yaklaşık 10 saat sonra enkazdan cansız bedeni çıkarıldı.

İşçilerden Baykal Gürbüz’ün evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Gürbüz’ün, yaklaşık iki ay önce eşinin doğum yaptığı, ikinci kez baba olduğu ifade edildi. Ölen Fesih Çiftçi’nin de Gürbüz gibi evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

İzmir’in Bornova ilçesindeki otel inşaatında yapıya doğru devrilen vinçten kopan parçaların şantiyedeki konteynerin üzerine düşmesi sonucu altı işçinin öldüğü olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Şantiye şefi, firma yetkilisi ve iş güvenliği uzmanı olduğu belirtildi.

Kimlikleri tespit edilen işçilerin Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi, Baykal Gürbüz, Ali Şükrü Duru ve Aslan Akkaya olduğu belirtildi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER