A3 Haber

Şam merkezli El-Vatan gazetesi: Türkiye Suriye’den çekilecek

Şam merkezli El-Vatan gazetesi: Türkiye Suriye’den çekilecek

Şam merkezli El-Vatan gazetesi: Türkiye Suriye’den çekilecek
Aralık 31
15:47 2022

El-Vatan gazetesine konuşan kaynaklar, bakanların Moskova’da yapılan görüşmede mutabakata vardığını öne sürdü.

2006’dan bu yana yayın yapan Şam merkezli El-Vatan gazetesi, Suriye başkentindeki kaynaklarına dayanarak, Rusya, Türkiye ve Suriye savunma bakanlarının Moskova’da yaptıkları görüşmelerde, TSK’ye bağlı birliklerin ülkenin kuzeyinden çekilmesi yönünde mutabakata vardıklarını iddia etti.

Kaynaklar, görüşmelerde PKK’nin Türkiye ve Suriye için en büyük tehlikeyi oluşturduğunun altının çizildiğini de vurguladı.

Adlarının açıklanmaması kaydıyla El-Vatan’a konuşan kaynaklar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ev sahipliğinde Moskova’da düzenlenen ve Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Suriyeli mevkidaşı Orgeneral Ali Mahmud Abbas’ı 28 Aralık günü bir araya getiren üçlü toplantıda, Ankara’nın Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunun teyit edilmesinin yanı sıra, M4 karayolunun açılmasına ilişkin 2020 yılında imzalanan anlaşmanın uygulamaya geçirilmesi konusunda da anlaştıklarını ileri sürdü.

Ankara ile Şam’ı bakanlık düzeyinde 11 yıl sonra ilk kez bir araya getiren görüşmelerde, taraflar arasında koordinasyonu artırmak için komisyonlar kurulacağı ve müteakip toplantılar yapılacağı da ileri sürüldü.

El-Vatan gazetesinin ileri sürdüğü hususlara ilişkin olarak Ankara’dan ya da Şam ile Moskova’dan resmi bir teyit gelmedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER