A3 Haber

Altı işçinin öldüğü İzmir’deki vinç kazasında çoklu ihmaller zinciri

Altı işçinin öldüğü İzmir’deki vinç kazasında çoklu ihmaller zinciri

Altı işçinin öldüğü İzmir’deki vinç kazasında çoklu ihmaller zinciri
Ocak 01
14:33 2023

İzmir’deki vincin devrilmesiyle ilgili Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Normalde 60 metreye kadar yükseltilebilecek bir vinç. Ancak 120 metreye kadar yükseltmeye çalışıyorlar” dedi.

Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu’nun haberine göre İzmir’in Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi’nde yapımı süren yaklaşık 32 katlı bir otel inşaatında kurulu vinç, 19’uncu kat seviyesinde kırılarak yıkıldı. Dün akşam saatlerinde vinç yükseltme çalışmaları sırasında meydana gelen olay sonucu iki vinç operatörü olay yerinde vefat etti. Vincin parçalarının işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre, 4 işçi yaşamını yitirdi. Gece saatlerinde sosyal medya üzerinden açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ölü sayısının 6’ya yükseldiğini duyurdu.

Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, konuyla ilgili ihmaller zincirine dikkat çekerek “Birincisi vinci kapasitesinin üzerinde yükseltiyorlar. Normalde 60 metreye kadar yükseltilebilecek bir vinç. Ancak 120 metreye kadar yükseltmeye çalışıyorlar. Yükseltme esnasında da vinç devriliyor. Dün devrilmeseydi de ilerde ciddi kazalar yaşanacağı çok belliydi” dedi.

Şirket hakkında kendilerine gelen herhangi bir şikayet bulunmadığını belirterek, medyada ve sosyal medyada dile getirilen iddialara dikkat çeken Karabulut, bu tür olayların patronların kar hırsı nedeniyle yaşandığını vurguladı. Karabulut, “Daha önce kamp alanının değiştirilmesine dönük işçi arkadaşların talebi olmuş. Patronların kar hırsı söz konusu. Bütün maliyetler arttı. Artan miktarı işçilerin ücretlerinden ve barınma, beslenme, iş güvenliği kalemlerinden kısıyorlar. Bu yaşanan durum bunun göstergesidir. Önlem alınsa, denetimler artırılsa, yasaya ve standartlara uygun işleyiş olsa bunların hiçbiri olmaz” diye konuştu.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER