A3 Haber

İmamoğlu “Soruşturma imalathanesi kurdular” dedi ve uyardı: “Kendinize gelin…”

İmamoğlu “Soruşturma imalathanesi kurdular” dedi ve uyardı: “Kendinize gelin…”

İmamoğlu “Soruşturma imalathanesi kurdular” dedi ve uyardı: “Kendinize gelin…”
Ocak 01
16:45 2023

İBB Başkanı İmamoğlu, son olarak Fatih Sultan Mehmet tablosunun satın alınmasıyla ilgili açılan soruşturmalar zincirine ilişkin “İmamoğlu’na soruşturma imalathanesi kurdular” diyerek, “Açtığınız her soruşturma ile sadece 16 milyon İstanbullunun değil, 85 milyon milletimizin gönlünden fersah fersah uzaklaşıyorsunuz. Uyarıyorum, kendinize gelin, aklınızı başınıza alın, milletle inatlaşmayı mutlaka bırakın. Biz işimizle anılacağız, siz soruşturmalarınızla” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu kendisine verilen siyasi yasak ve hapis cezasının ardından İBB’ye açılan terör soruşturmasına ilişkin projelerine karşılık soruşturmayla cevap verildiğini söyleyerek şunları söyledi:

  • Her türlü hukuksuzluğu yapmaya hazır bir rakibimiz var bizim. Biz 150 günde 150 proje diyerek canla başla icraat yapıyoruz ama rakibimiz 150 günde 150 soruşturma hedefiyle hareket ediyor.
  • Yaptıkları, soruşturmalara bakışları, biri tutmazsa acaba öbüründe tutturabilir miyiz… İşi gücü bıraktılar, aleyhimize inceleme, soruşturma, dava gibi bir sürü şey imal ediliyorlar. Halk dilinde bildiğimiz gibi tam bir merdiven altı imalatı. Ankara’da bir yerlerde, henüz yerini tespit edemediğimiz çünkü ruhsatlı değil, İmamoğlu’na soruşturma imalathanesi kurdular. Harıl harıl çalışıyorlar. Seri üretime geçtiklerini de görüyorum. Açıkçası artık neyi dava ediyorlar, neyi soruşturuyorlar ben ve arkadaşlarım takip edemiyoruz. Hızlarına yetişemiyoruz.
  • Son olarak Fatih Sultan Mehmet Han’ın portresini İstanbul’a, Türkiye’ye kazandırdık diye bir soruşturma daha başlattılar. Allah akıl fikir versin. Kaldı ki daha önce valiliğe yapılan şikayet üzerine, valiliğin yaptığı araştırmada akılcı yaklaşımla böyle bir soruşturma mı olur deyip soruşturmaya gerek yoktur kararı almalarına rağmen bu akıldışı, merdiven altı, İmamoğlu’na soruşturma imalathanesinin baş sorumlusu, AK Parti militanı olan baş müfettişin başında olduğu bir soruşturmayla bir portreye soruşturma başlatma becerisi ortaya koydular.
  • Açtığınız her soruşturma ile sadece 16 milyon İstanbullunun değil, 85 milyon milletimizin gönlünden fersah fersah uzaklaşıyorsunuz. Uyarıyorum, kendinize gelin, aklınızı başınıza alın, milletle inatlaşmayı mutlaka bırakın.
  • Biz işimizle anılacağız, siz soruşturmalarınızla.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER