A3 Haber

Altılı masa 10’uncu kez bir arada: Aday belirleme takvimi açıklanacak mı?

Altılı masa 10’uncu kez bir arada: Aday belirleme takvimi açıklanacak mı?

Altılı masa 10’uncu kez bir arada: Aday belirleme takvimi açıklanacak mı?
Ocak 05
13:02 2023

Altı siyasi partinin genel başkanı millet ittifakını oluşturan altılı masanın ikinci tur görüşmelerinin dördüncüsü için, bugün saat 12.00’de Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanının 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Liderlerin dokuzuncu buluşması, 28 Kasım’da Demokrat Parti Genel Merkezi’nde yapılmıştı.

Altılı masanın onuncusu toplantısı ise bugün Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde saat 12.00’de başladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, beş genel başkanı; Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; Gelecek Partisi Genel Merkezi’nin girişinde Davutoğlu ile beraber fotoğraf çektirdikten sonra içeriye geçti.

Öte yandan toplantıda aday konusunun da gündeme gelebileceği öğrenildi. halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, “Altılı masada adaylık konusu açılır mı?” sorusuna “Bu konu mutlaka açılır. Gündeme gelir. Türkiye’nin gündemine bu kadar girdikten sonra orada hiç konuşulmaması olmaz” yanıtını verdi.

Altılı masa tarafından oluşturulan ortak çalışma grubunun “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem”e geçişe yönelik, temel politikalar alanında 9 ana, 73 alt başlığın yer aldığı çalışması daha önce tamamlanmıştı. Bugünkü toplantıda, hükümet programı niteliğindeki temel politikalar belgesi ele alınacak ve bu metne masada son şekli verilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER