A3 Haber

Altılı masadan üç lider metro açılışında buluştu: İmamoğlu’na destek verdiler

Altılı masadan üç lider metro açılışında buluştu: İmamoğlu’na destek verdiler

Altılı masadan üç lider metro açılışında buluştu: İmamoğlu’na destek verdiler
Ocak 06
12:53 2023

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Dudullu metro hattı açılışına katılarak İBB Başkanı İmamoğlu’na destek verdi. Liderler, konuşmalarında; haksızlığa karşı mücadele ve yargı bağımsızlığı vurgusu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan 14.5 kilometrelik, 13 istasyondan oluşan Dudullu-Bostancı metro hattının açılışı gerçekleşti. Açılış töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu eşlik etti.

Liderler, törendeki konuşmalarında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İmamoğlu’na desteklerini göstererek iktidara tepki gösterdi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • İstanbul’a hizmet etmek yalnızca sadece bir millete hizmet etmek değildir. İnsanlığa hizmet etmektir. Çünkü şehirler vardır, tarihi öneme sahip. Bazı şehirler vardır ki, şehirlerin tacıdır, İstanbul gibi. Geleceğin ufuk şehridir. İstanbul’a hizmet edenlere şükranlarımı sunuyorum. Hakkını verelim, bu şehrin. Bugün buradaki metro açılışı sadece bir metro açılışı değildir. Bu şehirde yaşanan sorunlardan biri olan yoğunluğu çözmede önemli bir adımdır. Değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.
  • Geçenlerde Saraçhane’de birlikteydik diğer başkanlarımızla. Bakın, İmamoğlu’na görevi veren millettir. Bu İstanbulluların iradesidir. Kimse bu iradeyi tanımıyorum diyemez. Saraçhane’de bir ses yükselttik. Yargıyı siyasallaştıranların dimdik karşısındayız. Ne olursa olsun karşısındayız.
  • Dün bir araya geldik başkanlarımızla 10 saat kadar. Onlar ne senaryo yazarlarsa yazsın, milletin kaderinde altılı masa var. Evet farklı görüşlerdeniz, farklı partileriz. Ama biz Türkiye’ye ortak bir gelecek, demokrasi inşa etmekte kararlıyız. Dünkü buluşmamızda da İmamoğlu’nun yanında olduğumuzu tekrar gösterdik. Kimse bu milletin iradesine ipotek koyamaz.
  • Türkiye’nin Sinan Ateş cinayetinde olduğu gibi infaz çetelerinin elinde kalmasına izin vermeyeceğiz. Toplumun her kesimine siyasi ahlakı inşa etmek üzere yola çıktık ve bu taahhüdü yerine getireceğiz.

“Ahmaklığa ahmaklık deyince kızıyorlar”

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Bugün buradan bir açılış için beraberiz ama sıradan değil. Birilerini gıcık edeyim mi biraz? İşte bu açılışlara gıcık oldukları için belediye başkanı arkadaşımıza yasak geliyor. Biz bunu değiştireceğiz. O yüzden korkuyorlar. Hem başkanımıza hem Canan Hanım’a çok teşekkür ediyorum. O sandıklara o insanları koymasaydınız, ıslak imzaları almasaydınız böyle olmazdı. 13 bin 500 oy farkını halledemediler, seçimi iptal ettiler. Sonra güzelim İstanbul 828 bin oy farkıyla seçti başkanı. Ahmaklara bakın ahmaklara! Ondan sonra da ahmaklığa ahmaklık deyince kızıyorlar. Hadi ben de dedim. Dokunulmazlığım falan yok. Bekleriz.
  • Neler gördük, ama yargının böylesini görmedik. Demek ki neymiş, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı için kazanmak zorundaymışız. Burada sonrası için bir yolculuk başlayacak. Ben bir İstanbulluyum. Oy vermiş biri olarak söylüyorum ki, eğer biz İmamoğlu’na verilen haksız karara karşı mücadele vermezsek, haksızlığa karşı dimdik duramazsak yuh olsun bize. Biz hukuksuzlukları birebir yaşamış, işkenceleri yaşamış bir nesiliz. O yüzden İmamoğlu’nun arkasında mutlaka duracağız. Atamızın dediği gibi geldikleri gibi gidecekler.

“İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Adalet için ortak mücadele etmek zorundayız. Eğer bir kişi halkın oylarıyla seçilmişse, o kişinin hakkını elinden alacak güç ona o yetkiyi verecek güçtür. İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar.
  • Sadece geldikleri gibi gitmeyecekler onları emekli edeceğiz.
  • Adaleti ülkeye ya getireceğiz ya getireceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER