A3 Haber

Boğaziçi tarihinde bir ilk: Dekan üç bölümün başına kendisini atadı

Boğaziçi tarihinde bir ilk: Dekan üç bölümün başına kendisini atadı

Boğaziçi tarihinde bir ilk: Dekan üç bölümün başına kendisini atadı
Ocak 10
09:15 2023

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Murat Önder, kendisini bu kez de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne vekaleten başkan olarak atadı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi Bölümü Başkanlığı’ndan geçen hafta istifa eden Prof. Murat Önder’in üniversitedeki vekâleten yürüttüğü İİBF Dekanı ve İşletme Bölümü Başkanlığı görevleri devam ediyor.

Gerçek Gündem’den Melisa Gülbaş’ın haberine göre Murat Önder kendini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne vekâleten başkan olarak atadı. Bu atama kararıyla birlikte dekan, yeniden fakültedeki üç koltuğun sahibi olmuş oldu.

Daha önce Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Önder, Boğaziçi Üniversitesi yönetimi tarafından geçen yıl şubat ayında İİBF Dekanı olarak atanmıştı.

Prof. Önder, göreve gelmesinin ardından kendisini ilk olarak verilen disiplin cezası ile İşletme Bölümü Başkanlığı’ndan ayrılmak zorunda bırakılan Prof. Metin Ercan’ın yerine vekaleten atamıştı. İİBF dekanı Önder, daha sonra da Naci İnci tarafından 22 Ağustos’ta görevden alınan Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Ünal Zenginobuz’un yerine kendini vekaleten getirmişti.

Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri ise açıklama yaparak atamaya, “Bölüm ve bilim dalı dışından yapılan bu atamayı idari yetkiyi kötüye kullanma ve kamu zararı oluşturma olarak görüyor ve kınıyoruz” diye tepki gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER