A3 Haber

İmamoğlu hakkında bir hakaret davası daha!

İmamoğlu hakkında bir hakaret davası daha!

İmamoğlu hakkında bir hakaret davası daha!
Ocak 11
11:08 2023

AKP’li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dava açtı. İmamoğlu, Yazıcı’ya yönelik şekilde söylediği, “O arkadaş buraya germeye gelmiş bırakın, kötü söz sahibine aittir” ifadeleri nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan ve hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasak uygulanması kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği bahanesiyle dava açıldı.

OdaTV’de yer alan habere göre, AKP’li Yazıcı, İmamoğlu’na kendisi hakkında kullandığı “Nezaketsiz, provokasyon yapmaya devam ediyor, kötü söz sahibine aittir” ifadeleri nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, suç işlemeye tahrik, hakaret ve iftira suçlamalatıyla dava açtı.

İmamoğlu ne demişti?

25 Ekim 2022’de Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı arasında bir gerginlik yaşanmıştı. Açılış konuşmasını yapan Yazıcı’dan sonra sahneye gelen İmamoğlu, konuşmasından önce salonda yaşanan gerginliğe yönelik, “Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen… Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etmişti: “Arkadaş provokasyona devam ediyor, ilgilenmeyin. Kötü söz sahibine aittir. Zaten arkadaş gergindi, saniyede bir öksürüyordu. Belli ki kendini kurmuş. Twitter belediyeciliği yapıyor. Twitter belediye başkanlığı yapıyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER