A3 Haber

HKP Genel Başkanı Ankut’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

HKP Genel Başkanı Ankut’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

HKP Genel Başkanı Ankut’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası
Ocak 13
18:22 2023

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 9 ay 26 gün hapis cezası verildi.

 

11 Aralık 2020 tarihinde Halkın Kurtuluş Yolu Gazetesi‘nde yayımlanan “Vatan Satıcı, Yezid Dincisi ve Amerikan Piyonu” başlıklı yazısı nedeniyle CİMER’e şikâyet edilen ve hakkında dava, HKP Genel Başkanı Ankut İstanbul Anadolu Adliye Sarayı 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Duruşmaya katılan HKP Genel Başkanı Akut, savunmasında “Ben esastayım, siz zaten en üst sınırdan ceza vereceksiniz. Ben de söyleyeceklerimi söyleyeceğim. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında gördük bu adliyede hakim arkadaşınıza talimat verildi ve sürüldü. Size de emir verildi biliyorum” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme Efe’ye “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 1 yıl 9 ay 26 gün hapis cezası verdi.

HKP lideri Ankut, özetle şunları kaydetti:

“Bizi hiç kimse yıldıramaz, korkutamaz. Biz asla haklı davamızdan vazgeçmeyiz. AKP’giller ve onun müttefiki Devlet Bahçeli eninde sonunda buralara gelecekler. İşledikleri binbir suçtan dolayı bağımsız yargıyla karşılaşacaklar. Bundan kaçışları olmayacak. Tıpkı FETÖ’nün avanesi gibi bunlar da kaçacak delik arayacaklar.”

HKP Genel Başkanı’na daha önce de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 9 yıl 10 ay 7 gün hapis cezası verilmişti.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER