A3 Haber

Çatı uçuran lodos: Kopardığı çatıyı karayolu ve metro hattının üzerine savurdu

Çatı uçuran lodos: Kopardığı çatıyı karayolu ve metro hattının üzerine savurdu

Çatı uçuran lodos: Kopardığı çatıyı karayolu ve metro hattının üzerine savurdu
Ocak 18
08:09 2023

Bursa’da gece saatlerinde şiddetini artıran lodos nedeniyle üç katlı binanın çatısını yerinden koparak, cadde ve metre hattının üzerine düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, Bursa-Ankara karayolu kısa süreliğine alternatif güzergahtan sağlandı. Metro hattı üzerinde meydana gelen hasarın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Bursa’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Saat 02.00 sıralarında lodosun etkisiyle merkez Yıldırım ilçesi Hacıvat Mahallesinde bulunan üç katlı bir binanın çatısı uçarak, metro hattı ile Ankara karayolu üzerine düştü. Karayolu üzerinde araç bulunmaması ve metro hattının da 24.00 ile 06.00 saatlerinde çalışmaması nedeniyle olayda yaralanan olmadı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Bursa- Ankara yolunda trafik alternatif güzergahtan sağlandı. Metro hattı üzerinde yapılan incelemede ise çatıdan kopan parçaların raylara zarar verdiği belirlendi. Karayolu üzerine dağılan parçalar ise temizlendikten sonra karayolu tekrar ulaşıma açıldı. Metro hattı üzerindeki hasarın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Marmara ve Ege kuvvetli lodosun etkisi altında

Meteoroloji 18 Ocak hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre Marmara’da dün etkisini göstermeye başlayan şiddetli lodos hızını arttırarak 2 gün boyunca devam edecek. AFAD, AKOM, İGDAŞ vatandaşlara olumsuzlara karşı uyarılarda bulundu. Öte yandan 19 il için sarı ve turuncu alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’nin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Kırklareli, Hatay, Manisa çevreleri ve Adana’nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir’in batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER