A3 Haber

HDP’li Ahmet Türk’ten altılı masaya mesaj: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, Babacan’ın Kürt sorununa yaklaşımı…

HDP’li Ahmet Türk’ten altılı masaya mesaj: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, Babacan’ın Kürt sorununa yaklaşımı…

HDP’li Ahmet Türk’ten altılı masaya mesaj: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, Babacan’ın Kürt sorununa yaklaşımı…
Ocak 18
11:34 2023

Kürt siyasi hareketinin önde gelen isimlerinden HDP’li Ahmet Türk, altılı masanın ortak aday tercihine ilişkin “Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur” dedi.

Türk, altılı masanın DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarına destek vermesinin, kendileri için yeterli olacağını söyledi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan HDP’li Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin şunu söyledi: “Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi. Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım.”

Türk, üç ay önce de Kılıçdaroğlu’nun doğru tercih olacağını belirtmiş ve “Kürtler, Mansur Yavaş’a oy vermez” demişti.

“Babacan’ın söylediklerine imza atsalar bile bizim açımızdan yeterli”

HDP’li Türk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıkladığı eylem planındaki Kürt sorununa dair maddeleri övdü ve “küçük bir manifesto” diye yorumladı. Türk şunları söyledi:

  • Bu maddeler altılı masa için yol gösterici olabilir. Sayın Babacan’ın açıklamasında anadilinde eğitimden tutun eşit yurttaşlığa kadar birçok başlık vardı. Ben onu küçük bir manifesto olarak kabul ediyorum. Altılı masa DEVA Partisi genel başkanının bu sözlerini bir manifestoya çevirsin bizim açımızdan sorun kalmaz.
  • Babacan’ın söylediklerinin altına imza atsalar, altılı masanın manifestosu veya ortak kararı olarak ortaya koysalar bile bizim açımızdan yeterli olurdu. Maalesef ne Kılıçdaroğlu’ndan ne (İYİ Parti Genel Başkanı Meral) Akşener’den hiçbir açıklama gelmedi. Babacan’ın bu açıklamasını destekleyecek veya olur verecek bir tavır görmedik.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER