A3 Haber

HDP’li vekilden yılbaşı kutlama kartı alan tutukluya soruşturma açıldı!

HDP’li vekilden yılbaşı kutlama kartı alan tutukluya soruşturma açıldı!

HDP’li vekilden yılbaşı kutlama kartı alan tutukluya soruşturma açıldı!
Ocak 18
12:22 2023

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü’nün, tutuklu Mehmet Çağırıcı’ya gönderdiği yılbaşı kartını, “terör örgütü”nün faaliyetlerini övücü ve destekleyici mahiyet taşıdığı gerekçesiyle, “tamamen sakıncalı” olarak değerlendirdi. Disiplin Kurulu, tutuklu Çağırıcı hakkında disiplin soruşturması açtı.

Kısa Dalga’nın haberine göre, Giresun Espiye L tipi Cezaevi yönetimi, HDP’li Önlü’nün tutuklu ve hükümlülere gönderdiği yılbaşı tebrik kartını, “terör örgütünün faaliyetlerini övücü ve destekleyici mahiyet, örgüt dayanışmasını arttırıcı, örgütün amacı doğrultusunda eylem gerçekleştirenleri övücü, yükseltici amaç taşıdığı” gerekçesiyle “tamamen sakıncalı” olarak değerlendirdi.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu, Önlü’nün kart gönderdiği tutuklu Mehmet Çağırıcı hakkında disiplin soruşturması açtı.

Önlü’nün gönderdiği kartta şu ifadeler yer alıyor:

2023 yılının yüzyılık tekçi ve inkârcı rejimin sonlanacağı, Türkiye halklarının kendi kimlikleri, dilleri ve inançlarıyla ikinci yüzyılda demokratik bir cumhuriyeti inşa edecekleri ve rehin tutulan tüm siyasi tutsakların özgürlüğe kavuşturulacakları bir yıl olacağına inanıyorum.

Özgürlüğü için mücadele eden halklarımızın ve siyasi tutsakların yeni yılını kutluyorum. Sera Simaya Newiyê Bimbarek Bo. (Yeni yılınız kutlu olsun.)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER