A3 Haber

Yılın ilk MGK toplantısı başladı: Hangi konular ele alınıyor?

Yılın ilk MGK toplantısı başladı: Hangi konular ele alınıyor?

Yılın ilk MGK toplantısı başladı: Hangi konular ele alınıyor?
Ocak 25
15:41 2023

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Beştepe’deki sarayda başladı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni yılda ilk kez toplandı.

Beştepe’deki sarayda düzenlenen toplantıda, İsveç’te Türk Konsolosluğu önünde Kuran yakılması ve Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere birçok stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konusunu ele alınacak.

Toplantıda, Pençe serisi operasyonları başta olmak üzere gelinen son aşamanın ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılması ve terörle mücadele konusunun toplantının önemli gündem maddelerinden biri olması öngörülüyor.

Sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması, PKK/KCK-PYD/YPG, “FETÖ” ve IŞİD’e karşı yürütülen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

Son dönemde İsveç’ten Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve Kuran’a yönelik provokatif eylemlerin ardından İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvuruları kapsamında gelinen son durumun da toplantıda ele alınması öngörülüyor.

Toplantıda ele alınacak bir diğer konunun, Yunanistan’ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri ile Ege’deki çıkışları olacak.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın da ele alınması beklenen toplantıda, tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye’nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının görüşüleceği tahmin ediliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER