A3 Haber

Deprem kamu binalarını ve altyapıyı vurdu

Deprem kamu binalarını ve altyapıyı vurdu

Deprem kamu binalarını ve altyapıyı vurdu
Şubat 06
20:15 2023

Kamunun depreme dayanıklı olması şartıyla inşa ettirdiği hastaneler, otoyollar ve altyapı hizmetleri Güneydoğu’yu vuran 7,7’lik depremle birlikte yıkıldı.

 

On ilde binlerce binanın yıkılmasına neden olan depremler kamu binaları ve altyapıyı da vurdu. Afet bölgesine müdahalede stratejik öneme sahip birçok kurum yıkıldı. Hastaneler, belediye binaları yerle bir oldu, ağır hasar alan yollar ve havalimanları nedeniyle ulaşım aksadı. Moloz yığınına dönen yapıların birçoğu kamu tarafından ihale ile yapılmış ve “depreme dayanıklı” olması şartıyla inşa ettirilmişti.

  • İskenderun devlet hastanesinde yoğun bakım ünitesi, fizik tedavi, poliklinik hizmetleri ve bazı idari birimlerinin bulunduğu 6 katlı blok depremde yıkıldı. Göçük altından çıkarılanlar hastanenin acil servisinde tedavi altında alındı.
  • Antakya’da bulunan Özel Akademi Hastanesi yıkıldı. 2011 yılında açılan hastane binası yan yattı.
    Sarsıntının ardından çatlaklar meydana gelen Mersin Şehir Hastanesi de depremde hasar aldı.
  • Hatay Valisi Rahmi Doğan kentteki polisevinin yıkıldığını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Hatay’da AFAD binasının da yerle bir olduğu söyledi.
  • Adıyaman Belediyesi’nin dört katlı merkez binası yıkılarak kullanılamaz hale geldi.
  • Hatay Havalimanı’nda pist ve bağlantı yolları ortadan yarıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, havalimanına uçuşların iptal edildiğini duyurdu.
  • Malatya havalimanı terminal binasında hasar meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sivil uçuşlara kapatılan havalimanından sadece acil uçuşlara izin verildiğini duyurdu. DHMİ Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanında insani yardım ve arama kurtarma uçuşlarına devam edildiğini açıkladı.
  • Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta birçok yol deprem nedeniyle ulaşıma kapandı. 2 köprü yıkıldı, bir köprü hasar aldı, çok sayıda yolda da çökme meydana geldi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER