A3 Haber

Hatay’da itfaiye ekipleri 1 yaşındaki bebeği enkazdan kurtardı: “Hadi gidelim kuzum”

Hatay’da itfaiye ekipleri 1 yaşındaki bebeği enkazdan kurtardı: “Hadi gidelim kuzum”

Hatay’da itfaiye ekipleri 1 yaşındaki bebeği enkazdan kurtardı: “Hadi gidelim kuzum”
Şubat 07
20:10 2023

Hatay’da enkaz altında kalan 1 yaşındaki bebek, Antalya’dan giden itfaiye ekiplerince enkazdan kurtarıldı. İtfaiye eri, enkazdan kurtardığı bebeği “Hadi gidelim kuzum” diyerek ambulans ekiplerine teslim etti.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı kentlerden Hatay ve Kahramanmaraş’ta yaptığı arama kurtarma çalışmalarında 24 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.

Ekipler, Hatay’daki bir enkazda ise soğuk havaya rağmen yaşama tutunmayı başaran bir bebeği kurtardı. İtfaiye eri, enkazdan kurtardığı bebeği “Hadi gidelim kuzum” diye öperek battaniyeye sardı ve ambulans ekiplerine teslim etti.

AFAD koordinasyonunda deprem bölgeleri Hatay ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, enkaz altında kalan yurttaşlara ulaşabilmek için zamana karşı yarışıyor. Ekipler, Hatay ve Kahramanmaraş’ta dünden bu yana 24 yurttaşı kurtarırken; depremin ikinci gününde Hatay’da yürütülen çalışmalarda enkazın altında soğuk havaya rağmen yaşama tutunmayı başaran bir kız bebek sağ olarak çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeli, Kahramanmaraş’ta yıkılan bir binadan da 18 yaşındaki Samet isimli genci kurtardı. Saatler süren çalışma sonucu enkazdan sağ olarak çıkarılan genç, hastaneye sevk edildi.

Deprem bölgelerine daha fazla yardım edebilmek amacıyla Büyükşehir’den yeni ekipler afet bölgelerine doğru yola çıktı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER