A3 Haber

Kılıçdaroğlu Twitter’dan seslendi: Kötülüğe susarsam, ona ortak olurum

Kılıçdaroğlu Twitter’dan seslendi: Kötülüğe susarsam, ona ortak olurum

Kılıçdaroğlu Twitter’dan seslendi: Kötülüğe susarsam, ona ortak olurum
Şubat 09
22:21 2023

CHP lideri Kılıçdaroğlu, takipçilerine saat 22.00’de Twitter’da buluşmak üzere randevu vermişti. Kılıçdaroğlu üç buçuk dakikalık bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, “Kötülüğe susarsam, ona ortak olurum” notuyla bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun videosu şöyle:

Kılıçdaroğlu: Erdoğan, seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim de kader planımızda bu varmış

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Saat 22:00’de burada buluşalım” mesajını paylaşmıştı. Saat 22.00’de Twitter’dan yeni bir video yayımlayan Kılıçdaroğlu, AFAD’ın Düzce Depremi Analizi Raporu’yla seslendi.

“Ben öyle bir yerdeyim ki ben artık kolayı yapamam ben bu kırık cam parçaları üzerinde çıplak ayaklarımla yürümek zorundayım” diyen Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım; deprem çok büyüktü ama depremden çok daha büyük olan koordinasyonsuzluktu, plansızlıktı, liyakatsizlikti. Ve bile bile göz göre göre bu riskleri aldılar. Oluşan can kaybımızın ulaşacağı nokta depremin büyüklüğünden değil müdahalede etkisizliktendir, yetersizliktendir. Erdoğan; seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim de kader planımızda bu varmış” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

  • İyi akşamlar, milletimiz derin bir acı yaşıyor. Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Halkımızın dirayetiyle, birliğiyle, yardımlaşmasıyla olağanüstü bir seferberlik içindeyiz. Bu ülkenin insanı onurludur. Ona hakettiği yaşamı kurmak da bizim boynumuzun borcudur. İşte bu yüzden halkımızın neyle karşı karşıya olduğunu bu saray siyasetinin bizi nereye getirdiğini ve bu sözle siyaset üstü dayatmasını neden asla kabul edemeyeceğimi size bu sefer resmi bir rapor üzerinden anlatacağım.
  • Evet resmi bir rapor üzerinden anlatacağım. İnanın siyaset üstüdür demek en kolayıdır. Ama ben öyle bir yerdeyim ki ben artık kolayı yapamam ben bu kırık cam parçaları üzerinde çıplak ayaklarımla yürümek zorundayım. Çünkü ben halkımın kavgasıyım anlıyor musunuz halkımın kavgasıyım.
  • Bakın elimdeki rapor; bu raporun giriş bölümündeki bir cümleyi okuyorum. Neden bu raporun hazırlandığı burada yazılı. “Afet risklerinin çok yüksek olduğu ülkemizde meydana gelebilecek benzer olaylarda afet yönetimine katkı sunması amacıyla hazırlanmıştır.” Ne diyor? 23 Kasım 2022’de yani sadece 2,5 ay önce Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5.9’luk bir deprem oldu can kaybı yoktu. 96 vatandaşımız yaralanmıştı, görece küçük bir depremdi. Deprem sonrası AFAD tarafından bir analiz raporu hazırlandı. Peki o raporda AFAD ne diyor?
  • Özetliyorum “Koordinasyon sağlayamadık” diyor. “Toplanma alanı yanlış seçildi” diyor. “Yardımlar geç geldi” diyor. “Çadır takibini yapamadık” diyor. “Görevli personelin takip ve koordinesini sağlayacak birim yoktu” diyor. “Koordinasyon birimi oluşturulamadı” diyor. “Yemek dağıtımında sorunlar yaşadık” diyor. “Afet nakliye personeli ancak 2 gün sonra Düzce iline ulaşabildi” diyor. “Deprem sonrasında zarar tespit sürecine bile yetersiz kaldık” diyor. “Düzgün bir zarar tespit ekibi kuramadık” diyor. “İnşaat mühendisleri yerine öğretmen ve imamlardan ekip kurduk” diyor.

“AFAD kendi röntgenini çekmiş”

  • Sevgili halkım; AFAD kendi röntgenini çekmiş, AFAD’ın onurlu bürokratları tümüyle bunları yazmışlar. Ama dinleyen kim? Şimdi ben nasıl susayın? Söyleyin bana Allah aşkına. Ben bunlara karşı nasıl susayım? Siyaset üstü mü diyeyim, bunları görmeyeyim mi? Kader planı mı diyeyim?
  • Sevgili halkım; deprem çok büyüktü ama depremden çok daha büyük olan koordinasyonsuzluktu, plansızlıktı, liyakatsizlikti. Ve bile bile göz göre göre bu riskleri aldılar. Oluşan can kaybımızın ulaşacağı nokta depremin büyüklüğünden değil müdahalede etkisizliktendir, yetersizliktendir. Erdoğan, seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim de kader planımızda bu varmış.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER