A3 Haber

102. saatte mucize: Hatay Arzu Apartmanı’ndan altı kişi sağ kurtarıldı

102. saatte mucize: Hatay Arzu Apartmanı’ndan altı kişi sağ kurtarıldı

102. saatte mucize: Hatay Arzu Apartmanı’ndan altı kişi sağ kurtarıldı
Şubat 10
11:04 2023

Hatay’daki 6 katlı Arzu Apartmanı enkazından peş peşe sevinç gözyaşlarına boğan haberler geldi. Kurtarma çalışmalarında 102.saatte 6 kişi kurtarıldı, 4 kişinin daha çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde yıkılan Arzu Apartmanı enkazında çalışan arama- kurtarma ekipleri, 9 kişinin hayatta olduğunu belirledi.

Enkaza yoğunlaşan ekipler, 6 katlı binanın enkazından termal kamera ile birinci katta olduklarını saptadıkları 9 kişiye ulaşabilmek için kuyu sistemi ile çalışma başlattı.

Deprem sırasında evde arkadaşında olan ve ailesinden 6 ferdi enkazda bulunan Furkan ile anne ve babasının enkazda olduğunu öğrenince Sakarya’dan gelen üniversite öğrencisi Buse Kılınç, ekiplerden gelecek müjdeli haberi bekliyor. Bir kişinin ise kimliği konusunda bilgi edinilemedi.

Bugün ise peş peşe mucize dolu haberler geldi. Kurtarma çalışmalarında 102.saatte 6 kişi kurtarıldı, 4 kişinin daha çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Çevredekilerin enkazdan çıkarılan genç bir kadına, “Elif seni seviyoruz, kendini bırakma” şeklinde hitap etmesi duygu dolu anlara neden oldu. Kurtarılan genç kadının da çevresindekilere el sallaması yüreklere su serpti.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER