A3 Haber

63 kişinin öldüğü Adıyaman’daki otelin sahibi AKP’den belediye meclis üyesiymiş

63 kişinin öldüğü Adıyaman’daki otelin sahibi AKP’den belediye meclis üyesiymiş

63 kişinin öldüğü Adıyaman’daki otelin sahibi AKP’den belediye meclis üyesiymiş
Şubat 12
08:17 2023

Adıyaman’da depremde yıkılan İsias Otel’de 43 kişilik turist rehberi kafilesinden 28 kişi hayatını kaybederken, 35 kişilik Kuzey Kıbrıslı ortaokul voleybol takımı kafilesinden kurtulan olmadı.

 

Sözcü’de yer alan habere göre, Depremin ardından Adıyaman’a giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, deprem sırasında otelde 100’ün üzerinde insan bulunduğuna dair duyum aldıklarını ancak ellerinde net bir sayı olmadığını belirtti.

Otelin deprem öncesinde Emniyet’e gerekli bildirimi yapmadığı için otelde deprem sırasında kaç kişinin bulunduğunun bilinmediği belirtiliyor.

10 katlı otelin sahibi Bozkurt ailesi, Adıyaman’da AKP’ye yakınlıkları ile biliniyor.

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, otelin bağlı bulunduğu İsias Otelcilik Turizm ve Taşımacılık İnşaat Ticaret Sanayi Anonim şirketinde büyük ortak konumunda Mehmet Fatih Bozkurt bulunuyor.

Mehmet Fatih Bozkurt, 2014-2019 yılları arasında AKP’den Adıyaman Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yaptı.

Şirketin yönetim kurulu üyesi olan ve kentte “otelin sahibi” olarak bilinen. Ahmet Bozkurt, ağabeyi Mahmut Bozkurt’un 2018’deki seçimde İyi Parti’den milletvekili adayı olması üzerine İsias Otel binasına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartını asarak medyanın gündemine gelmişti.

Söz konusu ziyaretle ilgili AKP’li milletvekili Fırat da, “Ahmet bey ilimizin değerli işadamlarımızdan birisidir. Siyasi tecrübesi ve ilimizde yapmış olduğu yatırımlarla Adıyaman halkının sevgisini kazanmış biridir. 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim öncesi sahibi olduğu İSİAS Otel binasına sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartını astırarak destek vermiştir. Ziyaretimiz esnasında AK Parti ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” demişti.

Ahmet Bozkurt’un ayrıca Adıyaman TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu da ortaya çıktı. TÜGVA, Erdoğan ailesine ve hükümete yakın derneklerden biri olarak da biliniyor.

Otelin ortaklarından bir diğer aile üyesi Efe Bozkurt da AKP Gençlik Kolları Ekonomi ve Mali İşler Komisyonu Üyesi olarak partide görev yapmıştı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER