A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı tekrar gözden geçirilsin

Kılıçdaroğlu: Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı tekrar gözden geçirilsin

Kılıçdaroğlu: Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı tekrar gözden geçirilsin
Şubat 12
20:05 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitelerde eğitimin uzaktan devam edeceğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından tepki göstererek “Sakın okulları kapatmayın, sakın; elimizde bir tek gençlerimiz kaldı” paylaşımı yapmıştı.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın , Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) yurtlarının tamamının depremzedelere tahsis edileceğini ve üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Üniversiteleri uzaktan eğitime alma kararının yeniden gözden geçirilmesini bekliyorum. Biz siyasal partiler olarak Türkiye’deki tüm altyapımızı açalım, afetin faturasını gençlerimize ödetmeyelim, onları hayattan koparmayalım. Genel Merkez binamız dahil, örgütümüzün tüm mekanlarını vermeye hazırım. Buna aile evlerimiz de dahildir. Bu sefer gençlere dokunmayalım. Elimizde bir tek onlar kaldı.”

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAZ

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da “Üniversitelerde, 10 ilimiz dışında öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatına devam etmesi sağlanmalıdır. KYK yurtlarındaki öğrencilerimizin mevcut düzeni korunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve rektörleri, üniversitelerdeki uzaktan eğitim kararını değerlendirmeye ve afet bölgesindeki öğrenciler için bazı kararlar almaya çağırdı.

Bu kapsamda, Türkiye’de yüz yüze eğitim-öğretimi askıya almak yerine, deprem bölgesinde öğrenim gören toplam 295 bin öğrencinin eğitim hayatlarına en yüksek oranda devam edebilmelerini sağlamanın önemine işaret eden Zorlu, esas hedefin bu olması gerektiğini belirtti.

Bu illerdeki üniversite öğrencilerinin, “mücbir sebep” dikkate alınarak, diğer illerdeki en uygun üniversitelerin ilgili fakültelerine bölüm, puan ve kapasite değerlendirmesiyle isteğe bağlı şekilde hızlıca yatay geçişlerinin yapılmasını öneren Zorlu, geçiş yapmak istemeyen öğrencilere, “tüm hakları saklı kalmak kaydıyla” kayıtlarını dondurabilme hakkı tanınması gerektiğini ifade etti.

İZMİR BAROSU DA TEPKİLİ

İzmir Barosu, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan üniversitelerde uzaktan eğitim kararına tepki gösterdi. İzmir Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Siyasi iktidarın başarısız kriz yönetiminin ve plansızlığının bedelinin öğrencilere ödetilmesini kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verildi.

YÖK’ün üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin uzaktan eğitimle tamamlanmasına ilişkin aldığı karara İzmir Barosu’ndan tepki geldi. İzmir Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, alınan bu kararın hem öğrencilerin hem de depremzede vatandaşların mağduriyetine yol açacağı kaydedildi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER