A3 Haber

YÖK Başkanı: Uzaktan eğitim konusu Nisan’da yeniden ele alınacak

YÖK Başkanı: Uzaktan eğitim konusu Nisan’da yeniden ele alınacak

YÖK Başkanı: Uzaktan eğitim konusu Nisan’da yeniden ele alınacak
Şubat 17
14:40 2023

YÖK Başkanı Erol Özvar, alınan uzaktan eğitim kararına ilişkin Nisan başında yeniden değerlendirme yapılacağını belirtip yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Türkiye genelinde üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararının tepkilere neden olması sonrası yeni alınan kararları paylaştı.

Özvar, bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Özvar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Depremde hayatını kaybeden öğrenci, öğretim elemanı, idari çalışanı olan bütün üniversitelerimiz etkiledi. Tüm illerde binalarımız kullanılabilir durumdadır. Kampüslerimiz depremzedeler için barınma ve Yemek önemli rol aldı. İllerin tekrar kalkınmasında üniversitelerimizin kuşkusuz çok büyük katkısı olacaktır.
  • 2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek.
  • Aldığımız kararların bir kısmı uzaktan eğitimle olacak. 20.02.2023 tarihi ile başlatılacak. Her bir diploma programlarında uzaktan eğitim dikkate alınarak çevrim içi- çevrim dışı yöntemlerini kullanmalarına karar verildi.
  • Depremin etkilediği illerde bir kısım üniversiteleri çözümünde ortak çalışmalar yapmak üzere eşleşmeler yapılacak. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi’nin Ankara Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Gazi Üniversitesi ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Erciyes Üniversitesi ile; Adıyaman Üniversitesi Atatürk Üniversitesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi ile; İskenderun Teknik Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi ile, Osmaniye Korkutata Üniversitesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile eşleştirilmiştir. Bu üniversitelerimiz depremden etkilenen üniversitelerimize destek olacaktır.
  • Özel öğrencilik ile ilgili de kararlar aldık. Uygulama eğitime devam edecek öğrencilerde birinci dereceden yakınlarının bulunduğu illerde eğitim alabilecekler. Eğitim-öğretim ücreti alınmayacak. Öğrencilerimiz ciddi şekilde etkilendi. Kayıt dondurma konusunda kolaylık getirildi.
  • Talep eden öğrenciler kayıtlarını dondurabilecek. Ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.
  • Vakıf yüksek öğretim kurumlarımızda birinci dereceden etkilenen öğrencilerin ücretlerinin güz döneminde alınması tavsiye ediliyor.
  • 6 Şubat ve sonrasında final-bütünleme ili sınavlar ile tez sınavları belirlenecek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Nisan ayı gibi gerekli düzenlemeler gözden geçirilecek. Yüz yüze eğitim seçeneği değerlendirilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER