A3 Haber

Deprem mahalleyi ikiye böldü: Evler Asi Irmağı’na kaydı

Deprem mahalleyi ikiye böldü: Evler Asi Irmağı’na kaydı

Deprem mahalleyi ikiye böldü: Evler Asi Irmağı’na kaydı
Şubat 18
11:12 2023

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi’nde Asi Irmağı kenarındaki evler depremin ardından ırmağa sürüklenerek metrelerce derinliklere düştü. Asi Irmağı kenarındaki evlerin çevresinde oluşan yarıklar su doldu.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi’nde Asi Nehri kenarındaki dokuz ev deprem esnasında ırmağa doğru kaydı. Evlerin üzerinde bulunduğu alanda büyük yarıklar oluştu. Asi Irmağı kenarındaki evlerin çevresinde oluşan yarıklar ise suyla doldu. Köyde herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Irmak kenarındaki evlerden birinde yaşayan Kenan Şahan, 26 yaşındaki kızı Verde Şahan, oğlu ve eşi Ayşe Şahan’ı kurtararak evden çıktı.

“Dışarı çıktık yer yarılmaya başladı”

Irmak kenarında yaşayanlar korku dolu anları anlattı.

Irmak kenarındaki evlerden birinde yaşayan Kenan Şahan, “Ben eşim ve oğlum dışarı çıktık. Yer yarılmaya başladı kaçacak yer yoktu. Eşim kendisini bırakıp oğlumla gitmemi istedi. Üçümüz sarıldık. Suyun içerisinden çıkıp evin üzerinden geçtik. Burada bir köpeğimiz boğulmak üzereydi, onu kurtardım. Diğer hayvanlarımız canlı canlı suyun içerisinde nehre akıyordu. Su yerin altından kaynayarak çıkıyordu. Köpeğimiz bizi ilerideki okulun oraya yetiştirdi. Oraya gidince bir deprem daha oldu. Kurtulduk ama hayatımız boyunca böyle bir şey görmedik” dedi.

Ayşe Şahan da, “Cehennem gibiydi. Herkes bir-iki dakika diyor ama benim için bir saat gibiydi. Yerden su fışkırıyordu. Yarıkların içerisine düşüp suya gömülüyorduk. En son ben suya düştüm, oğlum ve eşim beni tuttu. Beni bırakıp çocuklarımı kurtarmalarını söyledim. Sonra eşim suya düştü. Çok kötüydü. Şimdi biz büyükler açlığa dayanırız ama çocuklarımız aç. Bir çadırda 15 kişi duruyoruz. Benim evim gitti, hiçbir şeyim kalmadı” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER