A3 Haber

Bahçeli’den “seçim” çıkışı: Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız

Bahçeli’den “seçim” çıkışı: Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız

Bahçeli’den “seçim” çıkışı: Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız
Şubat 21
12:32 2023

MHP lideri Bahçeli, deprem felaketinin ardından gündeme gelen “seçimin ertelenmesi” tartışmalarına değinip muhalefet yüklenerek “Türk milleti sizin boyun ölçünüzü yakında sandığa gömerek ilan edecektir. Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız” dedi.

AKP’li Bülent Arınç’ın Kahramanmaraş depremleri nedeniyle seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunmasıyla hararetlenen tartışma sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bana bir sene verin” sözleri de seçimlerin erteleneceğine yorulmuştu. Muhalefet, ertelemeye karşı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli şunları söyledi:

  • Acılarımızın tam ortasında, seçimlerle ilgili polemik yapan, ertelendi ertelenmedi çetelesi tutan zillet ittifakı paranoyaktır, saplantılıdır, hayalperesttir, vehimlerin pençesindedir.
  • Yere batsın sizin siyasetiniz, kahrolsun sizin zillet anlayışınız.
  • Rahat olun, biraz sabredin, Türk milleti sizin boyun ölçünüzü, kaç gram ettiğinizi yakında sandığa gömerek ilan edecektir.
  • Bilinmelidir ki, ne sandıktan kaçarız, ne de demokrasiyi yok sayarız.
  • Yeri geldiğinde sorumluluğu olan kim varsa tespit edilir. Sorumlulardan elbet adalet önünde hesap sorulacaktır. Kaldı ki müteahhitleri kapsamına alan soruşturma da sürmektedir. Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir. Arama kurtarma faaliyetleri devam ederken devleti ve hükümeti sistematik olarak suçlamak terbiyesizliktir.

MHP’liler erteleme istemiyor

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 19 Şubat tarihli yazısında, son bir hafta içinde konuştuğu MHP’nin etkin isimlerinin hemen hepsinden şu cümleyi duyduğunu kaydetmişti: “Anayasanın 78 ve 79’uncu maddeleri net yazılmış; her okuyanın anlayacağı şekilde kaleme alınmış. Bu ortadayken farklı bir arayışın anlamı yok. Seçim ertelemesi söz konusu dahi olamaz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER