A3 Haber

İmamoğlu, Deprem Çalışma Toplantısı’nda açıkladı: İstanbul için yol haritamızı üç-dört gün içinde açıklayacağım

İmamoğlu, Deprem Çalışma Toplantısı’nda açıkladı: İstanbul için yol haritamızı üç-dört gün içinde açıklayacağım

İmamoğlu, Deprem Çalışma Toplantısı’nda açıkladı: İstanbul için yol haritamızı üç-dört gün içinde açıklayacağım
Şubat 25
12:16 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlenen Deprem Çalışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İstanbul’da yeni bir döneme adım atılacağını söyleyerek “Önümüzdeki günlerde, üç-dört gün içinde yol haritamızı açıklayacağım. Vatandaşlarımızı bir seferberlik sürecine davet edeceğim” dedi.

Deprem Çalışma Toplantısı’nda ön sıralarda bilim insanları Naci Görür, Celal Şengör, Haluk Özener gibi isimlerin oturması dikkat çekti.

İmamoğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Aklın bilimin yolundan ilerlediğimiz sürece çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Kader deyip akıl ve bilimle dalga geçmeyelim.
  • Çağrılarda bulundum. Biz her kurumla her ortamda koşulsuz şartsız omuz omuza çalışmak istiyoruz dedim ve demeye devam edeceğim.
  • Bu anlayış içerisinde İstanbul’da yeni bir döneme kararlı şekilde adım atıyoruz. Önümüzdeki günlerde, üç-dört gün içinde yol haritamızı açıklayacağım. Vatandaşlarımızı bir seferberlik sürecine davet edeceğim.
  • Deprem bölgemize destek için gittik ve gitmeye devam edeceğiz. Bu trajedinin İstanbul’a yaşatılmasına her ne olursa olsun izin vermeyeceğim.
  • Deprem gerçekliliği konusunda hiçbir siyasi kaygıya düşmeden iş birliğine hazırızı. İstanbul depremi diye bir şey yok tüm marmara bölgesini kapsıyor. Önümüzdeki günlerde buradan çıkan dersleri tüm kurumlarla paylaşacağız. Kimin hangi ölçekte nerelerde sorumlu olacağını bilimin ışığında takip edeceğiz.
  • Buradan ilan ettiğimiz seferberlik dalga dalga İstanbul’un her yerine yayılacak .Örgütlenme çalışmasını her yerde yapacağız.
  • İstanbul’u hakkını vererek depreme hazır hale getirmek için Türkiye’nin GSYH’sının üzerinde bir para gerekiyor. 90 bin ağır hasarlı ya da çok ağır hasarlı binadan bahsediyoruz. Sadece sorunlu binaları depreme hazır hale getirmenin maliyeti 360 milyar doları aşabilmektedir.
  • Sadece deprem konusuna odaklanan bir web sitesini sürdürülebilir bir iletişim için hizmete sunuyoruz. Manipülasyonlar toplumu paniğe sürüklüyor. Deprem konunda her türlü doğru bilgiye bu site üzerinden öğrenebileceksiniz.
  • Dört bir yandan halkımız yardıma koştu. Karşıtlıklar, düşmanlıklar bu ortamda unutulur. Buradan başta hükümetimize çağrı yapmak istiyorum. Hem deprem bölgelerine hep birlikte rahatlatmanın mücadelesini verelim.
  • Gelin bu seferberlik anında bir proje yapalım. Gelin o büyük projeyi ıssızlığın ortasındaki coğrafyaya gömmeyelim. Kanal İstanbul gibi anlamsız işlere ihtiyaç yoktur. Gelin bu yatırımı bu kez insanımız için yapalım. İstanbul’un her tarafını şantiyeye çevirelim ama yaşatacak bir şeyler yapalım. Bu kez ıssızlığa ve bir avuç girişimciye değil insanımıza yapalım yatırımı.
  • Saçı 15 gündür deprem bölgesinde yıkanmamış çocuklara baktığımda, “Biz size bunu nasıl yaptık?” diyorum. Çağrım tam da bu noktada, bağımsız özgür üniversiteleriyle, uzman kurumlarla, vatandaşlarımızla son yaşadığımız depremi hep birlikte tarihe geçecek bir olay yapalım.
  • Bu büyük trajedi ülkemiz adına bir milat olsun. Kentlerimizi korku tüneli değil yaşam ve insan merkezli mutluluk ve huzurun teminatı olan yerleşkesi haline getirelim. Kentlerimizi artık daha beton blokların değil demokrasiden eşitlikten özgürlükten mutluluğa duyguları yayan merkezler haline getirelim. Biz bunu yapmak zorundayız.
  • Milli hedefimiz, milli bir irademiz de olsun. Binlerce yıldır ortada duran yalın gerçeği artık görmezden gelmeyelim. Aklımızı ve irademizi kullanarak bu toprakları dünyanın en güzel coğrafyası haline getirelim.
  • Bu toplantının çok değerli sonuçlar vereceğine inanıyorum. Birkaç gün içerisinde bütün bu sonuçları toplumumuzla paylaşarak bir seferberlik sürecinin başlamasının startını vereceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER