A3 Haber

Malatya’da 5,6 büyüklüğünde deprem; bazı binalar yıkıldı

Malatya’da 5,6 büyüklüğünde deprem; bazı binalar yıkıldı

Malatya’da 5,6 büyüklüğünde deprem; bazı binalar yıkıldı
Şubat 27
13:12 2023

AFAD, saat 12.04’te merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, yıkılan binalar olduğunu kaydetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı: Bazı binalar yıkıldı

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Habertürk TV yayına katıldı. İlk bilgileri paylaşan Çınar, “Şu ana kadar ulaşan can kaybı yok ama bazı binaların yıkıldığı bilgisi geldi. Ekiplerimiz acil bir şekilde intikal ediyor. Umarız can kaybımız yoktur” dedi.

AFAD’dan bir açıklama daha

AFAD Başkanı Yunus Sezer, bölgedeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

  • Şu ana kadar 25 binanın yıkıldığına dair ihbar var. 5 binada arama kurtarma çalışmaları yoğunlaşmış durumda. Bölgevde 400 arama kurtarma görevlisi mevcuttu. Onlar enkaz alanlarına yönlendirildi ve çalışmalara başlandı. Çevre illerden de 250 arama kurtarma personelini de helikopterlerle olay bölgesine sevk etmiş durumdayız. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. 69’a yakın da yaralımız hastanelere sevk edilmiş durumda.
  • Bu arama kurtarma çalışmaları da hız kesmeden özellikle 5 binada yoğun şekilde devam ediyor. Buradan önemli bir duyuruyu yapmak isterim. Şubat ayından itibaren Maraş depreminden itibaren neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunların bir çoğu 5 ve üzeri şeklinde. Vatandaşlarımıza daha önce de duyurmuştuk. Özellikle hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Bu duyurumuzu tekrar yapmak istiyoruz. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var. Bu artçı sarsıntılara bağlı olarak bunların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar. Özellikle eşya tahliyesi yasaklanmıştı. Bu tür tahliye işlemleri ile bu binalara girmesinler.
  • Yedi enkazda arama kurtarma çalışması yapılırken enkazdan şu ana dek 2 kişi kurtarıldı.
  • Kurtarılanların eşyalarını almak için girdikleri hasarlı binada enkaz altında kalan baba ve kız olduğu belirtildi.

Bakan Fahrettin Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “Malatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Yunus Sezer: 110 yaralımız var

AFAD Başkanı Yunus Sezer daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • 1 kişi hayatını kaybetti, 110 yaralımız var. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesini belirtiyoruz. Artçı sarsıntılar meydana gelmekte sürekli. 657 kişilik bir ekip arama kurtarma yağıyor. 2 binada arama kurtarma devam ediyor. Enkazdan şu ana kadar 32 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık.
  • Zafer Mahallesinde enkaz altında arabanın içinde olduğu değerlendirilen 3 kişi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER