A3 Haber

Kulis: Kılıçdaroğlu ile Akşener neler konuştu, İYİ Parti’nin toplantısında öne çıkan üç aday kim?

Kulis: Kılıçdaroğlu ile Akşener neler konuştu, İYİ Parti’nin toplantısında öne çıkan üç aday kim?

Kulis: Kılıçdaroğlu ile Akşener neler konuştu, İYİ Parti’nin toplantısında öne çıkan üç aday kim?
Şubat 28
08:48 2023

Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşmesinin olumlu geçtiği belirtilirken, Kılıçdaroğlu partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında “İyi bir görüşme oldu” değerlendirmesi yaptı.

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan “Millet İttifakı” partilerinin liderleri, Perşembe günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelecek. Bu toplantı öncesinde, siyasi parti liderleri arasında ikili görüşmeler yürütülüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifakın aday belirleme toplantısından önce dün bir arayla geldi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre görüşme yeri bile basından gizlenen baş başa görüşmeye ilişkin Kılıçdaroğlu partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında “İyi bir görüşme oldu” değerlendirmesi yapmakla yetindi.

CHP lideri, kurmaylarına da bu süreçte görüşme ve adaylık konusunda kamuoyuna açıklama yapmamaları uyarısında bulundu.

CHP kaynaklarına göre, Kılıçdaroğlu görüşmeden son derece “moralli” geldi ve 2 Mart’ta da adaylık sorununun çözüleceği mesajı verdi.

Bir CHP yöneticisi şunları söyledi: “Bu aşamadan sonra da masadan sürpriz bir isim çıkmaz. Genel başkanın aday olarak çıkacağını tahmin ediyorum. Meral Hanım belki eleştirilerini masada da dile getirir ama sonuçta bir uzlaşmayla çıkılır.”

CHP kulislerinde 2 Mart’ta aday belirlense bile kamuoyuna açıklanmayacağı görüşü hakim.

İYİ Parti cephesi…

Akşener, Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin milletvekillerine bilgi verdi. Akşener, görüşmelerin dışarıya sızdırılmaması ricasında da bulundu. Akşener, görüşmenin ayrıntıları konusunda bilgi vermedi ancak Kılıçdaroğlu’nun “adaylığını” gündeme getirmediğini ifade etti.

İYİ Partili bir milletvekili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bize gelen bilgi şu; görüşmede ne Kemal Bey kendi adaylığını gündeme getirmiş ne de genel başkanımız bu konu üzerine bir sohbet açmış. Görüşmede, tabii siyasi gündeme ilişkin sohbet açılmış, depremden sonraki durumlar, bunun yönetilme biçimi konuşulmuş. “

İYİ Parti kurmayları, 2 Mart toplantısında adayın nasıl belirleneceğinin konuşulabileceğini ancak kamuoyuna bir isim açıklanmasını beklemediklerini ifade ettiler.

İYİ Parti’nin ortak aday ve masada kalma iradesinin sürdüğünü belirten milletvekilleri, Altılı Masa’nın kararlarına saygı duyulacağını belirttiler.

“Adaylık üç isim üzerinden konuşuldu”

Yansıyan bilgilere göre, İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda adaylık konusu, Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden konuşuldu.

İYİ Partili bir milletvekili, bu konuda şu bilgileri paylaştı: “Aday olarak temelde üç isim konuşuluyor. Kemal Bey ‘adayım’ demiş değil. Ama şu anda en çok o konuşuluyor. O nedenle bu doğrultuda konuşanlar, değerlendirme yapanlar oldu. Liderler oturup bir karar verecek ve anlaşacaklardır diye düşünüyorum. Bu aşamadan sonra, sürpriz bir isim de olmaz, masa da dağılmaz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER