A3 Haber

Ekrem İmamoğlu: Mesele rejimde, en tepeden her konuda icazet alınır mı?

Ekrem İmamoğlu: Mesele rejimde, en tepeden her konuda icazet alınır mı?

Ekrem İmamoğlu: Mesele rejimde, en tepeden her konuda icazet alınır mı?
Mart 01
21:23 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında deprem bölgesindeki izlenimlerini aktardı. “Mesele sistemde, rejimde. En tepeden her konuda icazet alınır mı?” diyen İmamoğlu, “Bu şehirde biz hastane yangını söndürdük, Cumhurbaşkanı danışmanı, ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nın izniyle yangını söndürdük’ dedi, daha ötesi var mı?” örneğiyle durumu açıkladı.

 

 

İBB Başkanı İmamoğlu, HaberTürk TV’de ‘Olaylar ve Görüşler’ programında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Gündem maddesinin depremin oluşturduğu programda konuşan İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İnsanımızı ev değil tabutlarında yaşattık. Bu hatadan hep beraber dönmeliyiz. Sürece sen, siz diye bir tarifle bakarsak doğru sonuca ulaşamayacağımızı biliyorum. Herkesin hataları eksikleri vardır. Düzelecekse hep birlikte düzelecektir. Bunun üzerinde durmamız gerektiğinin, en önemli meselemiz olması gerektiğinin, partiler üstü yere oturtulması gerektiğinin, tüm depremle ilgili İstanbul başta, seçim vaadi ile değil, daha farklı bir kurumsallıkla ele alınması gerekir.

İstanbul’un Hatay ile eşleştirildiği bilgisi ekrana yansıtıldı. Biz de oraya gideceğimizi anlamıştık. Hazırlıklarımızı yaptık.

Kahramanmaraş’a üçüncü gün gittik. Ziyaretimin yüzde 80’inde telefonla konuşmak yoktu. Belediye Başkanına telefon açamadık. AFAD’a da uğramaya çalıştık bilgi verecek birisi varsa. Üç Vali Bey İslahiye’de bizi karşıladı. 20’ye yakın yere uğradık. Bilgi aldık, dileklerimizi ilettik.

Başka bir AFAD buluşmasında, şöyle yolunda böyle yolunda her enkazda insan var.. O yoldan geliyoruz, yapma. Ona ne demelisin. Şu eksiğe eksiğimiz var, toplantı yapmamız lazım. Dudaklar kapalı, diller kilitli. Şimdilik isimsiz konuşuyorum, günü geldiğinde bunun da hesaplaşılacağı alan var.

Mesele sistemde, rejimde. En tepeden her konuda icazet alınır mı? Bu şehirde biz hastane yangını söndürdük, Cumhurbaşkanı danışmanı, ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nın izniyle yangını söndürdük’ dedi, daha ötesi var mı? Bu kadar şeyi demiş midir? Dememiştir, diyemez ki. Onları demeye kalksa Cumhurbaşkanı’nın başka işi kalmaz.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER