A3 Haber

Yunanistan’da tren faciası: 30’dan fazla ölü, 80’den fazla yaralı

Yunanistan’da tren faciası: 30’dan fazla ölü, 80’den fazla yaralı

Yunanistan’da tren faciası: 30’dan fazla ölü, 80’den fazla yaralı
Mart 01
08:35 2023

Yunanistan’ın başkent Atina’dan Selanik’e giden yolcu treniyle Selanik’ten Larisssa’ya giden bir yük treni kafa kafaya çarpıştı. Feci kazada ilk belirlemelere göre en az 32 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi de yaralandı.

Yunanistan’ın Larisa kentinde Salı akşamı iki tren kafa kafaya geldi. Trenlerden birinin yolcu, diğerinin de yük treni olduğu aktarılırken feci kazada 32 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yolcuları kurtarırken trende çıkan bir yangınla da mücadele etti.

Yerel basının paylaştığı görüntülerde trenlerden birinden kara dumanların yükseldiği görülüyor.

İtfaiye yetkilileri bölgeye 17 aracın gönderildiğini açıkladı. Trenlerin neden çarpıştığı henüz tespit edilemedi. Yolcu treni Selanik’ten Larisa’ya doğru gidiyordu.

Trenden kurtarılan ve Reuters’a konuşan bir kişi, “Büyük panik yaşadık, vagonda herkes çığlık çığlığaydı” dedi.

Teselya Valisi Konstantinos Agorastos, Yunanistan medyasına yaptığı açıklamada başkent Atina’dan Selanik’e giden yolcu treniyle Selanik’ten Larisssa’ya giden bir yük treninin kafa kafaya çarpıştığını bildirdi.

“Çarpışma çok güçlüydü” diyen Agorastos, dört vagonun raydan çıktığını ve iki vagonunsa “neredeyse tamamen yok olduğunu” belirtti. Agorastos, 194 kadar yolcunun Selanik’e tahliye edildiğini söyledi.

İtfaiye, saat sabah 5.30 sularında yayımladığı açıklamada polis, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin hala kaza noktasında sahada olduğunu bildirdi.

Yunanistan medyasına göre kazadan sonra vagonların en az üçü alev aldı. Britanya merkezli The Guardian’ın aktardığına göre Larissa çevresindeki hastane yetkilileri, en az 25 ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Hellenic Train, kaza yapan yolcu treninde yaklaşık 350 kişi bulunduğunu ifade etti. Kazadan kurtulanlar, birçok yolcunun çarpışmanın etkisiyle camdan fırladığını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER