A3 Haber

Akşener yeni planını bu sözlerle açıkladı: “Cumhurbaşkanı adayı olmama kararım resetlenmiştir”

Akşener yeni planını bu sözlerle açıkladı: “Cumhurbaşkanı adayı olmama kararım resetlenmiştir”

Akşener yeni planını bu sözlerle açıkladı: “Cumhurbaşkanı adayı olmama kararım resetlenmiştir”
Mart 04
12:51 2023

İYİ Parti lideri Akşener, partinin genel idare kurulu toplantısında, önceden verdiği “Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım” kararının resetlendiğini belirtti. İddiaya göre, Akşener toplantıda İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı yapacağını söylerken, “Eğer onlar bu çağrıma olumlu cevap vermezse benim diyecek bir şeyim yok” dedi. Hemen ardındansa cumhurbaşkanı adayı olmama kararının resetlendiğini dile getirdi.

Ortak cumhurbaşkanı adayının belirleneceği duyurulan iki gün önceki altılı masa toplantısında bir isimde uzlaşılamamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin de desteğiyle adaylığını ortaya koymuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti.

Anlaşmazlık üzerine bazı milletvekili ve kurmaylarıyla olağanüstü toplantı düzenleyen Akşener dün de genel idare kuruluna (GİK) başkanlık etti. Akşener, toplantının ardından, “Milllet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir” diyerek altılı masadan kalktığını ilan etmişti.

Akşener: O kararım resetlendi

Gelişmelerin ardından CHP’li büyükşehir başkanları Ankara’ya doğru yola çıkarken İmamoğlu ve Yavaş’tan birliktelik mesajları geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Akşener’in GİK toplantısında “Cumhurbaşkanlığı kararım resetlenmiştir” dediğini dile getirdi.

Sarıkaya şunları yazdı:

Akşener bu görüşlerini karar toplantısı olan dünkü GİK’te de dile getirmiş ve kendisine hakaret edilen noktaya gelindiğine dikkat çekmiş.

İki belediye başkanına çağrı yapma kararını da dile getirirken, “Eğer onlar bu çağrıma olumlu cevap vermezse benim diyecek bir şeyim yok” dedikten sonra şu önemli cümleyi kurmuş:

“Ben Başbakan olacağımı, cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediğimi bildirmiştim. Cumhurbaşkanlığı kararım da bugünden itibaren resetlenmiştir…”

İYİ Parti’de oyun planı belediye başkanlarından olumlu bir yanıt gelmeyeceği tahmininden yola çıkılarak, Akşener’in adaylığı üzerine kuruluyor…

Muhafazakar ve milliyetçi kesimlere hitap eden sağın merkezini oluşturma çabası var.

Oyun planında AK Parti’de seçim öncesinde çözülme yaşanacağı ve oyların İYİ Parti’ye akacağı ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna da Erdoğan ve Akşener’in kalacağına yönelik oyun kuruluyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER