A3 Haber

Beş lider bir araya geldi: Bu kez Akşener olmadan toplandılar

Beş lider bir araya geldi: Bu kez Akşener olmadan toplandılar

Beş lider bir araya geldi: Bu kez Akşener olmadan toplandılar
Mart 04
18:43 2023

CHP, DEVA, Gelecek, DP ve Saadet Partisi liderleri bir araya gelirken, İYİ Parti de Genel İdare Kurulu’nu topladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün gündemi sarsan çıkışından sonra diğer beş partinin lideri bugün bir araya geldi.

Toplantı, Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi’ne geldi.

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, liderleri tek tek kapıda karşıladı.

Toplantının ardından beş lideri imzasının olduğu ortak bir metin bekleniyor.

Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ret oyu verdiklerini, adaylık konusunda partilerine dayatmada bulunulduğunu belirtmiş ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a adaylıklarını açıklama çağrısı yapmıştı.

Her iki belediye başkanı dün akşam geç saatlerde yaptıkları açıklamada, Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nı desteklerini bildirmişti.

Öte yandan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) da toplandı. İmamoğlu ve Yavaş’ın tavrının ardından İYİ Parti, bundan sonraki tutumunu belirleyecek.

Altılı Masa’nın 2 Şubat’ta yaptığı toplantısı sonrası yayınlanan mutabakat metninde, toplantıya 6 Mart pazartesi günü devam edileceği belirtilmişti.

GİK toplantısında Akşener’in Pazartesi günü yapılacak toplantıya katılıp katılmayacağına da karar verilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER