A3 Haber

Deprem sonrası Adıyaman’da yapılacak konut ihalesini, AKP’li başkan yardımcısının damadı kazandı

Deprem sonrası Adıyaman’da yapılacak konut ihalesini, AKP’li başkan yardımcısının damadı kazandı

Deprem sonrası Adıyaman’da yapılacak konut ihalesini, AKP’li başkan yardımcısının damadı kazandı
Mart 13
11:53 2023

Eski TOKİ Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi, deprem sonrası Adıyaman’da yapılacak toplu konut ihalesini aldı.

Adıyaman’ı yıkan depremin ardından Adıyaman’da iki bölgede toplu konutlar için ihale düzenlendi. İlk ihaleyi 999 milyon TL’ye alan Ahes İnşaat firmasının kurucusu Eski TOKİ Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi.

Ekşi aynı zamanda İstanbul Kızılay İl Başkanı Kadem Ekşi’nin kurucusu olduğu Ekşioğlu Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi. Hamza Ekşi’nin babası Süleyman Ekşi, Türkiye Tek Yürek kampanyasına 5 milyon TL bağışlamıştı.

Sözcü gazetesinin haberine göre; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adıyaman İli Merkez İlçesi Örenli Mahallesi 1 Etap 614 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 28 Şubat 2023’te düzenlendi. Davet usulüyle yapılan ihaleyi Mücahit Hamza Ekşi ve Ebubekir Ekşi kardeşlerin yönetim kurulu üyesi ve sahibi olduğu Ahes İnşaat kazandı.

Ahes İnşaat Firması, Kadem Ekşi’nin de yakınlarına ait. Ayrıca Kadem Ekşi, 2015 yılında AKP’den İstanbul milletvekilliği için aday adayı da olmuştu. Hamza ve Ebubekir Ekşi kardeşlerin babası Süleyman Ekşi, Ekşioğlu Vakfı’nın başkanı. Öte yandan Ekşioğlu Vakfı’nın sitesinde yer alan bilgilere göre THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de, Ekşi ailesine yakın isimlerden.

Ahes İnşaat firması son yıllarda kamudan aldığı ihalelerle dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AKP’li belediyelerden birçok ihale aldığı görülen firmanın en fazla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) ihale alması dikkat çekiyor. Ahes İnşaat son 11 yılda kamudan 6 milyar TL’nin üzerinde ihale aldı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER