A3 Haber

Akşener: Yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte 13’üncü cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacaktır

Akşener: Yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte 13’üncü cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacaktır

Akşener: Yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte 13’üncü cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacaktır
Mart 15
13:39 2023

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, AKP’nin Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi ile görüşmesine tepki gösterirken Cumhur İttifakı’na “Ggiderayak, istediğiniz kadar saçmalayın yine de tıpış tıpış gideceksiniz” diye seslendi. Akşener, “Bugün ittifakımız daha güçlü, daha sağlamdır 13. CumhurbaşkanıKemal Kılıçdaroğlu olacaktır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında kouştu.

Ankara’da bir suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş’i hatırlatarak konuşmasına devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Abdürrahim Karakoç’un yemin şiirini okudu ve ardından şu ifadeleri kullandı: “Bengisu’nun, Banuçiçek’in, Ayşe’nin gözyaşlarının hesabını sormazsam; Haklarını aramazsam; Sinan Ateş’i unutursam, unutturursam; Milletim bana hakkını, helal etmesin!”

14 Mayıs’a kadar her konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sinan Ateş’in katillerinin kim olduğunu soracağını söyleyen Meral Akşener, “Buradan açıkça ilan ediyorum. Bugün, iktidarın başı, zafiyet içinde olabilir. Bugün, düzen, zalimlere hizmet ediyor da olabilir. Bugün, Sinan Başkan’ın canına kıyanların, keyfi yerinde bile olabilir.Ama; bu alçaklıkta, eli olan, kolu olan, rızası olan, kim varsa asla unutmasın ki; Mayıslar bizimdir!” dedi.

“Sayın Erdoğan’ın seçim beyannamesinde artık özerlik ve federasyon var”

AKP’nin seçim manevraları yapmaya başladığını ve kaybetme korkusuna kapılarak panik içerisinde savrulduklarını dile getiren Akşener, geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi ve Hüda Par’ın Cumhur İttifakı’na katılma görüşmelerine hayırlı olsun diyerek, “Her ne kadar henüz kendisinin adaylığı kesinleşmiş olmasa da genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın, cumhurbaşkanı adayı Sayın Erdoğan’ın seçim beyannamesinde artık Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle özür dilemesi, tazminat ödemesi var. Özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin, değiştirilebileceği var. Andımızı zaten kaldırmışlardı ama mesela artık ne mutlu Türküm diyene yazılarının silinmesi de var. Mesela kadınlara fıtratlarına göre yaşama zorunluluğu var. Kadınlara zulüm var. Kadına yönelik şiddetin, önünün açılması var. Mesela Cumhuriyet değerlerimize saldırı var, çok ulusluluk var, paralel eğitim kurumları var. Ezcümle, bu ülkenin birliğine, bekasına ve istikbaline yönelik koskoca bir tehdit var” dedi.

“Allah aşkına neden aranızdan tek bir kişi bile istifa etmiyor?”

İktidara yapmış olduğu istifa çağrısını yeniden hatırlatan Akşener, “Buradan, iktidar mensuplarına sormak istiyorum: Allah aşkına, neden aranızdan, tek bir kişi bile istifa etmiyor? Bu yıkımın, beceriksizliğin ve ciddiyetsizliğin, tek bir sorumlusu yok mu? Aranızdan tek bir kişi bile, bu tavrı gösterecek, haysiyete sahip değil mi?” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Madem her biriniz, işinizi bu kadar kusursuz yaptınız; O zaman neden ülkemizde işler neden böylesine kötü bir halde? Madem hiçbir hatanız yok, o zaman neden Sayın Erdoğan hâlâ helallik isteme peşinde?”

“İYİ Parti gururla sunar: Bu yol kazanmanın yoludur”

6 Mart’ta, İYİ Parti olarak bir çözüm yolu sunduklarının ve millet iradesinin, Millet İttifakı’nda tescillenmesini sağladıklarının altını çizen Meral Akşener, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri de, Sayın Mansur Yavaş’ı destekleyenleri de, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenleri de ortak bir yol haritasında birleştirdik. Bu yol, milletin yoludur. Ve İYİ Parti gururla sunar: Bu yol kazanmanın yoludur! Bugün ittifakımız daha güçlü, kardeşliğimiz daha sağlamdır. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yanında dimdik duran, cumhurbaşkanı yardımcıları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile birlikte, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER