A3 Haber

İnce, Oğan ve Perinçek adaylık başvurularını yaptı: Sıra imzalarda

İnce, Oğan ve Perinçek adaylık başvurularını yaptı: Sıra imzalarda

İnce, Oğan ve Perinçek adaylık başvurularını yaptı: Sıra imzalarda
Mart 20
15:00 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduklarını açıklayan Muharrem İnce, Sinan Oğan ve Doğu Perinçek adaylık başvurularını Yüksek Seçim Kurulu’na yaptı.

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.“Kimse pes edeceğimi zannetmesin” diyen İnce, “Bu seçimi alacağız” diye konuştu.

YSK önünde konuşan İnce şunları söyledi:

“Ben projelerimi anlatacağım. Gıda enflasyonunu nasıl yok edeceğiz, tarımı nasıl geliştireceğiz bunları anlatacağız.

Memleket uçurumun kenarında, çekip çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Anayasamıza göre Sayın Erdoğan’ın aday olmayacağı için dilekçemiz hazır. İtirazımızı yapacağız.”

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin oluşturduğu ATA İttifakı’nın, cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan, YSK’ya adaylık başvurusunda bulundu. Sinan Oğan’a, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ eşlik etti.

Başvurusunun ardından gazetecilere konuşan Sinan Oğan, “Neden cumhurbaşkanı adayı olduk? Çünkü Türkiye’nin HDP ve HÜDA PAR arasında sıkıştırılmasına, Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak razı olamazdık. Neden Cumhurbaşkanı adayı olduk? Çünkü maalesef Türkiye’de deprem öldürmüyor, liyakatsizlik öldürüyor. Türkiye’de liyakatsizlik ve yandaşlık almış başını gidiyor.” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ya başvuruda bulundu. Perinçek, başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum.” dedi.

Perinçek soru üzerine, “100 bin imza toplayacağız ve cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimde Vatan Partisi ve onun Genel Başkanı Doğu Perinçek var. Zorluklardan korkmuyoruz, zorlukların üzerine gitmeye kararlıyız. Nasıl Ergenekon’dan çıktıysak Türk milleti olarak, kayaları dağları deldiysek yine Türkiye’nin önünde yine büyük mücadeleler, başarılar var” dedi.

Anayasa’ya göre her üç ismin de aday olması için seçme yeterliliğine sahip 100 bin kişinin İlçe Seçim Kurulu’na yapacakları başvuru ve imzalayacakları formla Cumhurbaşkanı adayı olabilecekleri belirtildi,

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER