A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Politikacı zenginleşiyorsa malı götürüyordur, izin vermeyeceğim

Kılıçdaroğlu: Politikacı zenginleşiyorsa malı götürüyordur, izin vermeyeceğim

Kılıçdaroğlu: Politikacı zenginleşiyorsa malı götürüyordur, izin vermeyeceğim
Mart 21
16:19 2023

Nurdağı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, “Söz veriyorum 418 milyar doları sizin için alacağım. Nasıl alacaksın bu parayı, onlar gitti, diyorlar. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler o parayı bu ülkeye getireceğim” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düzenlenen “Millet Buluşmaları” programına katıldı.

Beraberinde parti kurmayları ile İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediye başkanları ile havalimanına gelen Kemal Kılıçdaroğlu, burada partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Yeşilkent Mezarlığında depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra depremin vurduğu Nurdağı ilçesine gitti. İlçe merkezine yakın bir noktadaki araziye kurulan çadırda düzenlenen “Millet Buluşmaları” etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu, buradaki partililere hitap etti.

“Türkiye’nin kutuplaşmadan çıkması lazım”

Hiç kimsenin kimliğinden, inancından ve yaşam tarzından dolayı ötekileştirilmemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “85 milyon beraber olmalıyız. Biz çocuğumuzu açsa, bilin ki 85 milyon açtır o gün. Birimiz hastaysak, bilin ki 85 milyonumuz o gün hastadır. Dolayısıyla beraber olmanın, beraber aynı şarkıları türküleri söylemenin yolunu, yordamını bulmak zorundayız. Çok ayrıştık. Çok kutuplaştık. Türkiye’nin buradan çıkması lazım” diye konuştu.

“Saraylarda gözüm yok, sizler gibi yaşamak istiyorum”

Kılıçdaroğlu, “Saraylarda gözüm yok. Sizler gibi yaşamak istiyorum. Zaten sizler gibi yaşıyorum. Böylelikle büyük idealler falan yok. Bireysel olarak hiçbir idealim yok. Ama bu toplumun ayağa kalkması lazım, bu toplumun büyümesi, gelişmesi lazım. Küçük ayrıntılarda boğulmaması lazım. Büyük ideallerin peşinde koşan bir Türkiye’yi hayal ediyoruz. Ortadoğu’nun, Akdeniz’in en güçlü ülkesi Türkiye olabilir. Önünde hiçbir engel yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ben Nurdağı’ndan, bütün depremzede kardeşlerime, evi, dükkanı, ahırı, apartmanı yıkılan herkese söz veriyorum. Bu binaların tamamı yapılacak, beş kuruş para alınmayacak. Allah nasip ederse 15 Mayıs’tan sonra göreceksiniz” dedi.

“Politikacı zenginleşiyorsa malı götürüyordur”

Kılıçdaroğlu, “Siyaset zenginleşme aracı değildir. Politikacı girip zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyordur, malı götürmeye izin vermeyeceğim. Söz verdim bir daha buradan, Nurdağı’ndan söz veriyorum 418 milyar doları sizin için alacağım. Nasıl alacaksın bu parayı, onlar gitti, diyorlar. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler o parayı bu ülkeye getireceğim. Yatırım yapacağım, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Herkes böyle bilsin” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER