A3 Haber

Açık Mikrofon 2018’de yüzde 74 oy aldığı Beşiktaş’ta Muharrem İnce’yi sordu: İşte vatandaştan gelen çarpıcı yanıtlar…

Açık Mikrofon 2018’de yüzde 74 oy aldığı Beşiktaş’ta Muharrem İnce’yi sordu: İşte vatandaştan gelen çarpıcı yanıtlar…

Mart 30
19:25 2023

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olan Muharrem İnce’ye 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 74 oy aldığı Beşiktaş’dan büyük tepki var. İnce’ye destek verdiği iddia edilen Z kuşağı da, 2018’de kendisine oy veren seçmenler de İnce’nin adaylığının muhalefet oylarının bölmesine neden olacağını ve bunun Erdoğan’a yarayacağını söyledi.

Sokak röportajları yapan Açık Mikrofon adlı Youtube kanalı, İstanbul’da CHP’nin en çok oy aldığı ilçelerden biri olan ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’nin yüzde 74 oy aldığı Beşiktaş’ta vatandaşlara, “Muharrem İnce’nin adaylığı hakkında ne düşünüyorsunuz” diye sordu.

Röportajda konuşan vatandaşların çoğu İnce’nin adaylığının muhalefet oylarının bölmesine neden olacağını söylüyor.

“Verdiğim desteği haram ediyorum”

CHP’li bir seçmen 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’yi desteklediğini vurgulayarak, “Desteklediğim için pişmanım. Verdiğim desteği haram ediyorum” diye konuştu.

Başka bir CHP’li seçmen de İnce’nin gündemde kalmak için büyük bir çaba sarf ettiğini kaydederek, “Israrla kendini gündemde tutmak için saçma sapan şeyler yapıyor. Maskara olacak. CHP’nin ona verdiği desteği hiçbir parti vermedi. Yazıklar olsun. Satışa geldi” yorumunda bulundu.

“Oy bölmeye yönelik”

Bir vatandaş, “Oyların dağılmasına neden olur” derken, başka bir vatandaş da, “O insanı yarı yolda bırakır” ifadelerini kullandı.

“Bölücü” diyen vatandaş da oldu “Allah onu kahretsin” diyen de…

Başka bir vatandaş da, “Bölmek için oylarımızı” yorumunda bulunurken yine başka bir vatandaş, “Saçma. Oy bölmeye yönelik. Tayyip’e çalışıyor” dedi.

“O televizyonda kendi reklamını yapıyor, boş” diyen vatandaştan sonra başka bir vatandaş da şunları söyledi: “O da boyunun ölçüsünü alsın içinde kalmasın.”

“Erdoğan’a yarar”

Bir vatandaş, “24 Haziran seçimlerinde terk edip gitti. Kayboldu ortadan. Muharrem İnce de Tayyip Erdoğan için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş da, “Henüz daha çıraklık aşamasında. Hakaret olarak algılamasın. Yetişmesi lazım” yorumunda bulunurken, yine başka bir vatandaş, “Aday olmasın, dönsün o CHP’ye gelsin” dedi.

Z kuşağı: İki dansla olacak şeyler değil bu

İnce’ye destek verdiği kaydedilen Z kuşağı da tam tersi yönde yorumda bulundu. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan bir genç, “Muharrem İnce abartılıyor. Adam kazandı diyerek çekilen bir insanın ülkeyi yönetemeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Başka bir genç de, “İki dansla olacak şeyler değil bu. Dans etti diye ona oy verilecek diye bir şey yok. Sosyal medyada şey oldu ama… Çok olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER