A3 Haber

Meteoroloji’den 60 il için uyarı: Kuvvetli yağış ve fırtına…

Meteoroloji’den 60 il için uyarı: Kuvvetli yağış ve fırtına…

Meteoroloji’den 60 il için uyarı: Kuvvetli yağış ve fırtına…
Nisan 04
10:05 2023

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre bugün için 60 ile sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Yağışların özellikle Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli olması beklenirken, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde sert fırtına etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz’in yağmurlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkenin genelinde etkili olacak yağışların, özelikle Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın bugün İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Akdeniz ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İşte o iller

Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.

Afyonkarahisar, Burdur, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya, Ordu, Niğde, Rize, Trabzon ve Karaman için turuncu kodlu rüzgar uyarısı verildi.

Aydın ve İzmir’de sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış ve sarı kodlu rüzgar uyarısı verilirken, Balıkesir’de sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı, Bursa ve Manisa ise sarı kodlu rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Adıyaman’da sarı kodlu toz aşınımı ve rüzgar uyarısı, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis’te sarı kodlu toz aşınımı uyarısı, Edirne, Tekirdağ ve Yalova’da sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER