A3 Haber

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftar davetinin ev sahibi açıkladı: O seccade neden yerdeydi?

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftar davetinin ev sahibi açıkladı: O seccade neden yerdeydi?

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftar davetinin ev sahibi açıkladı: O seccade neden yerdeydi?
Nisan 05
11:56 2023

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışma konusu olan seccadeye basma olayının gerçekleştiği iftar yemeğini veren İstanbul Platformu’nun lideri eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun açıklamalarını aktardı.

Müftüoğlu, iftar açıldıktan sonra Azmi Ateş ile Taha Erdinç Bülbül’ün içeride namazlarını kıldıklarını ve başkaları da kılar diyerek seccadeleri yerde bıraktıklarını söyledi.

Müftüoğlu, “Arkadaşların kastının olması mümkün değil. Tanıdığımız bildiğimiz dostlarımız bunlar. Bir yanılgı var. Ben bile göremedim. İsmail Bey, benim gibi bir adam görmez mi? Daha sonra resimler piyasaya servis edilince gördüm ve vahlandım. Hadi, ben görmedim. Canan Hanım (Kaftancıoğlu) da görmedi. Kemal Bey geldi, o da görmedi. Arkada 15-20 kişi var. Bekliyorlar görüşebilmek için. Böyle bir hal” diye konuştu.

“Halılar aynı renkte aşağı yukarı. O fark edilemedi” diyen Müftüoğlu, “Azami 10 dakika. Çünkü adaylar geldiler, kendilerini tanıttılar, resim çektiler ve çıktılar. Kemal Bey’i yolcu ederken de farkında değilim. Kemal Bey de fark etmedi” ifadelerini kullandı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında göre, Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kürsüye seccade ile çıkmasını ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın CHP liderinin suçlamasını şöyle değerlendirdi:

  • Tamamen haksız bir ithamdır. Kemal Bey, son derece edepli bir insan. Manevi değerlere dikkat eden bir insan olduğunu görüyorum. Ancak bunlar tabi fırsattan istifade etmeye kalkan, bitmişliklerinin bir başka şekilde örtülmesine gayret eden adamlar. Burada kasıt olması mümkün değil. Tamamen ihmal var. Basiret bağlanması mı diyelim, anlayamadım.
  • Bakın İmamı Azam’ın bir kıssası var. Küfeliler diyor ki, “Sinek kanı namazı ifsad eder mi?” İmamı Azam da diyor ki “Hüseyin’in kanı yere dökülmüş. Onun değil de sineğin kanının seccadeyi kirletip kirletmediğinden bahsediyorsunuz.” Durum bu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER