A3 Haber

ENAG Başkanı Ulusoy: Türkiye’den kaçmadım, bilimsel çalışma için geçici süre için ABD’ye geldim

ENAG Başkanı Ulusoy: Türkiye’den kaçmadım, bilimsel çalışma için geçici süre için ABD’ye geldim

ENAG Başkanı Ulusoy: Türkiye’den kaçmadım, bilimsel çalışma için geçici süre için ABD’ye geldim
Nisan 06
10:56 2023

ENAG Başkanı Veysel Ulusoy, Korkusuz yazarı Can Ataklı’nın dün hakkında yazdığı “Tehditlerden bunaldığı için Türkiye’ye terk etme kararı almıştı, 2 ay önce sessizce ABD’ye gitmiş” yazısına yanıt verdi. Ataklı’yı arayan Ulusoy, “Can Bey Türkiye’den kaçmadım, bir bilimsel çalışma için geçici süre için ABD’ye geldim” dedi.

Ulusoy, Ataklı’nın “Zaten sizin için kaçtı demedim Veysel Hocam, ülkeden çıktığınızı yazdım” yanıtına karşılık şunları kaydetti:

“Tabii, kastım o değil zaten, ama şunu söylemeliyim, benim korkacak, çekinecek bir şeyim yok. Bir bilim insanı olarak bir yandan bilimsel çalışmalarımı sürdürürken diğer yandan da başta enflasyon olmak üzere ülkenin sorunlarına eğiliyorum. Çalışma arkadaşlarımla birlikte Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını olabildiğinde hesaplamaya çalışıyoruz. Bu tabii ki iktidar kanadında tepki görüyor, TÜİK’in rakamları ile çok farklı sonuçlar çıkması da sanıyorum bazılarını çok kızdırıyor.”

Ulusoy, Ataklı’nın “Üzerinizdeki baskıları herkes görüyor, TÜİK hakkınızda dava açıyor, ekonomi yöneticileri sizin suçlamaya kalkıyor, özellikle sosyal medya üzerinden de saldırıya uğruyorsunuz, bir süredir hiç ortada görünmemeniz üzerine açıkçası ben de meraklanmıştım, sonra Amerika’da olduğunuzu öğrenince açıkçası bende de ‘Baskılar yüzünden ülkeyi terk etti’ kanaati oluştu, ayrıca sizi tanıyan bazı kişilerin de benzer kanaatlerde olduğunu görünce o yazıyı yazdım” sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Öyle düşünmekte haklısınız. Ne yazık ki ülkemiz bu hale geldi, insanlar hep tedirgin ve endişeli. Ama tekrarlayayım, ben asla baskılardan korkup da gelmedim ABD’ye. Burada dünyanın en sayılı üniversitelerinden birinde ders programım var, ayrıca bir konu üzerinde bilimsel araştırma yapıyorum. Bu program bittiğinde elbette ülkemde olacağım.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER