A3 Haber

Erdoğan: Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemleri bitti, şimdi şahlanış dönemine geçiyoruz

Erdoğan: Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemleri bitti, şimdi şahlanış dönemine geçiyoruz

Erdoğan: Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemleri bitti, şimdi şahlanış dönemine geçiyoruz
Nisan 06
21:03 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çıraklık, kalfalık ve ustalık süreçlerini geçtiklerini ifade ederek, bundan sonraki adımın “şahlanış süreci” olduğunu söyledi.

Erdoğan kısa adı SETA olan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin sıorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Kalkınma ve demokrasi yolundaki başarılarımızı güçlendirerek devam ettireceğiz. Yeni başarılarla ülkemizin dünyadaki istikrar ve güç merkezi olma hedefini kararlılıkla sürdüreceğiz.
  • (Muhalefete) Yetişmiş insanlarımızın yurt dışına gitmesinin reklamını yapıyorlar. Kendi insan gücümüzü aşağılayan bir öz güvensizlik içindeler. Kendi insan kaynağımıza güvenmedikleri için dışarıdan ithal danışmanlardan akıl almayı bir vizyon olarak ortaya koyuyorlar.
  • Artık yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Çıraklık, kalfalık, ustalık ve mücadele döneminden sonra şahlanış dönemine geçiyoruz. Ülkemizde altyapı yatırımlarını tamamlamış, demokrasisini güçlendirmiş, yönetim sistemini istikrara kavuşturmuş bir ülke olarak, Türkiye’yi küresel bir güç haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
  • Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapma hedefimize adım adım ilerliyoruz.
  • Dış politikada bütüncül bir planlama yaparak hareket ediyoruz. İktidara geldiğimizden bu yana Türkiye’nin uluslararası konumunu güçlendirdik, dış politikada çok boyutlu bir yaklaşım benimsedik ve ülkemizi küresel bir lige çıkardık. Artık sözü dinlenen, tesirli bir Türkiye var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER