A3 Haber

AKP, DSP’ye seçim işbirliği teklifi: DSP’den “Erdoğan’a destek” kararı çıktı

AKP, DSP’ye seçim işbirliği teklifi: DSP’den “Erdoğan’a destek” kararı çıktı

AKP, DSP’ye seçim işbirliği teklifi: DSP’den “Erdoğan’a destek” kararı çıktı
Nisan 07
13:37 2023

Kritik seçimlere 37 gün kala hareketlilik sürüyor. Dün DSP lideri Aksakal’ı ziyaret eden Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından bugün de AKP Genel Başkan vekili Binali Yıldırım ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Binali Yıldırım görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük sayın DSP Genel Başkanı ve arkadaşlarına ilettik” dedi. DSP Genel Başkanı Aksakal, daha sonra Erdoğan’ı destekleme kararı verdiklerini duyurdu.

Binali Yıldırım ve Ömer Çelik, saat 11.00’de DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Milletvekili listelerinin en geç 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesi gerekiyor. 9 Nisan öncesi Ankara’da partiler arasında yoğun bir görüşme trafiği var.

Çelik ve Yıldırım’ı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal karşıladı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Binali Yıldırım şunları söyledi:

Sebebi ziyaretimiz malumunuz 14 Mayıs’ta bir seçim yaşayacağız. Bu seçim çerçevesinde partiler programı ile ittifakları ile milletin önüne çıktılar. Kedilerini ifade ediyorlar. DSP denince rahmetli Ecevit’i, rahmetli Erbakan’ı anmadan olmaz. Onlar Kıbrıs harekatının Fatih’leridir. Kıbrıs, ülkemize onlardan emanettir. Bu seçimde beraber yol yürüme teklifini yaptık.

DSP’den yeşil ışık

DSP Genel Başkanı Aksakal da AKP’li heyetin, Demokratik Sol Parti’nin 38 yıllık siyasi geçmişi ve  düçefa devlet yönetimindeki birikimlerinin yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınması yönündeki görüşlerini kendileriyle paylaştıklarını söyleyerek, “14 Mayıs seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğuna inanan vatanseverlerle yerli ve milli değerleri kendilerinden bile önde tutanlarla, küresel emperyalizmin tuzağına düşenler ve onların taşeronlarına soyunanların yarıştığı bir seçim olacaktır. Bu süreçte Demokratik Sol Parti, Atatürk’ün yolunda Bülent Ecevit’in ilkeleri ışığında, Türk devletlerine ve Türk milletine hizmet etmek için hiçbir engele takılmadan, ilkeli bir duruşla dürüstlük ve şeffaflık içinde yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Aksakal: Biz de AKP’yi ziyaret edeceğiz

Aksakal, Demokratik Sol Parti’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması, devlet üzerinde istikrarın bozulmaması, dış mihrakların tertipleriyle Türkiye’de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacağını söyleyerek şunları kaydetti:

  • Atatürk milliyetçiliği, Anayasa’mızın ilk 4 maddesi, genel merkezimizin önünde 38 yıldır sürekli dalgalanan bu Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, Mavi Vatan, Türk milletinin refah, mutluluk ve güvenliği vazgeçilmez kırmızı çizgilerimizdir. Bu vesileyle Sayın Yıldırım ve Sayın Çelik’e bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz.
  • Bu değerli öneriye biz de milliyetçi, vatansever, emekten yana sol bir parti olarak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alarak katkılarımızı sunmak istiyoruz. Görüşümüzü paylaştık. Bugün saat 14.00’te başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Hem dünkü misafirimizin ziyareti hem de bugünkü ziyaretimizin kapsamını başkanlık kurulunda tartışarak ve sizler aracılığıyla halkımızla da paylaşarak sonrasında bizi misafir olarak kabul ederlerse AK Parti’ye ziyarette bulunacağız.

Ve DSP’den “Erdoğan’a destek” kararı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, bir dizi görüşmeden sonra Erdoğan’a destek verecelerini açıkladı.

Aksakal, “DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP’nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık” dedi.

Aksakal, “DSP parlamentoda olacak. AK Parti listelerinden orada olacak” diye konuştu.

Dün de Kılıçdaroğlu ziyaret etmişti

Dün de CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

İki genel başkan görüşme sonrası ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Ziyaret talebini kabul ettikleri için Önder Aksakal’a teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Birlikte Türkiye’deki ekonomik durumu, yapılması gerekenleri tartıştık. Demokraside yaşadığımız olumsuzluklar karşısında karşılıklı düşüncelerimizi aktardık. Türkiye’nin özellikle ekonomi konusunda yaşadığı büyük açmazlar, mutfaklardaki yangın, bu yangının söndürülmesi gerektiği konusundaki düşünceleri de karşılıklı konuştuk. Şundan bütün vatandaşların emin olmasını isterim; Türkiye büyük bir ülke, Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye bütün sorunlarını kendi öz gücü ile aşabilecek potansiyele sahip bir ülke. Dolayısıyla hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Dolayısıyla göreceksiniz 15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, birlikte olmayı, kucaklaşmayı göreceğiz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER