A3 Haber

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın’ın sağ kolu tutuklandı

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın’ın sağ kolu tutuklandı

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın’ın sağ kolu tutuklandı
Nisan 10
16:40 2023

Çiftlik Bank vurgununun ba aktörü olan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın, Uruguay’daki işlerini takip ettiği belirtilen Osman Naim Kaya tutuklandı.

Mehmet Aydın kurduğu Çiftlik Bank ile yaklaşık 511 milyon lira dolandırmış ve Brezilya’ya kaçmıştı. Uzun süre yurt dışında kaçak olan Aydın yakalanıp Brezilya’dan Türkiye’ye getirilmişti. Mehmet Aydın’ın ardından, sağ kolu olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya da Uruguay’dan Türkiye’ye getirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, kilit isim olarak görülen Mehmet Aydın’ın yurt dışındaki işlerini yürüttüğü gerekçesiyle kara para aklama, vergi kaçırma, suç örgütü üyesi olma ve dolandırıcılık gibi üzerine atılı suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya’nın ifadesi alındı. İki gündür emniyette sorgulanan Kaya, Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştığını, daha önce tanışıklığının olmadığını belirtti.

Uruguay’da Mehmet Aydın ile bir araya geldiğini belirten Kaya, “Uruguay’a gelen Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım. Bu zamana kadar araç, ev alım işlerinde aracılık yaptım ve bu aracılık işinde komisyon aldım. Danışmanlık işinde yaklaşık 537 bin dolar para aldım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER